Yazdır

Süzer, Doğu Avrupa’da banka arıyor

Tarih: 03 Nisan 2011 - 01:31

Kentbank’ı geri almak için BDDK ile görüşmelere devam eden Süzer Grubu, bir yandan da Doğu Avrupa ile ilgilenmeye başladı.

Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, halen leasing ve faktoring şirketi ile faaliyet gösterdikleri finans sektörünü her zaman büyüme alanlarından biri olarak gördüklerini vurgularken, “Türkiye’de banka sahibi olmaktan asla vazgeçmedik ama yurtdışında da banka alma olanaklarını araştırıyoruz” dedi.
Frene değil, gaza bastık
Kentbank’a 2001 krizinde el konulmasının ardından açtıkları davaları kazanan ve yeniden bankacılığa dönmek için uzun süredir BDDK ile görüşen Süzer Grubu’nun, bu konudaki girişimleri hakkında bilgi veren Baran Süzer, bankacılık yapamadıkları dönemde faktoringe ağırlık verdiklerine dikkat çekti. Süzer 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren Süzer Faktoring’in çok başarılı iki yıl geçirdiği kaydetti. Süzer, “2008’de kriz teğet geçerken biz frene basmadık. Krizi önceden öngörerek, gerekli tedbirleri alarak 2009’da gaza bastık ve ciddi bir müşteri kazandı. Bu dönemde 500’den fazla müşteriye ulaştık. Geçen yılı 250 milyon dolar ciro ile kapattık ve bu yıl 350 milyon dolar hedef belirledik. 145 milyon dolar plasmanımız var, batağımız yüzdelerle değil, binlerle ifade ediliyor. Leasingde ise KDV’den dolayı hızlı bir büyümeye gidemedik ama yine de bütçemize büyüme koyduk.”
Hiç vazgeçmedik
BDDK ile devam eden görüşmelere ilişkin konuşmak isteyen Süzer, “Altyapımız var, banka sahibi olmak için bir engel yok” diye konuştu. Türkiye’de banka sahibi olmaktan asla vazgeçmediklerini dile getirmekle birlikte, yurtdışında banka sahibi olma yönünde girişimlere başladıklarını dile getiren Süzer, halen 3 ülkede görüşmeler yaptıklarını açıkladı.
Bir bankamız olsaydı
Özellikle Doğu Avrupa’da banka sahibi olmak istediklerini, bu yönde girişimleri bulunduğunu söyleyen Baran Süzer, “Bankacılık sektörünün yurtdışı açılımını çok önemli buluyoruz. Eğer bugün Türkiye’de bir bankamız olsaydı mutlaka şu anda yurtdışında da bir bankamız olurdu. Şu andaki planımızda yurtdışında küçük bir banka satın almak ve onu büyütmek” diye konuştu.

İtibarımızı geri aldık en iyi yapacağımız iş bu

BARAN Süzer, “Bu yıl mutlaka bir bankamız olacak” derken, yeniden bir banka sahibi olmak konusundaki ısrarlarının nedenini ise şöyle açıkladı: “İtibarımızı geri aldık ve en iyi yapacağımız iş, en iyi bildiğimiz sektörlerden biri olduğu için bankacılıkta faaliyet göstermeyi istiyoruz” diye açıkladı.

Hürriyet

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/suzer-dogu-avrupada-banka-ariyor/306439