Yazdır

Can Akın Çağlar: Aday değilim

Tarih: 31 Mart 2011 - 10:53

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar önemli açıklamalarda bulundu.

Ziraata Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar kamu bankaları olarak Merkez'in kredi sınırlamalarına uymaları gerektiğini söyledi. Cağlar, yeni alınan önlemlerle kredi faizlerinin önümüzdeki günlerde 1-2 puan artabileceğini söyledi. Karlılık konusuna da değinen Çağlar, bu yıl karlarının yüzde 20 oranında azalabileceğini söyledi. Ziraat Bankası'nın 2011 ylında karının 2010'a göre yüzde 20-25 oranında azalacağı vurgulayan Çalar, "bankacılık sektörü her sene yüksek kar açıklar diye bir kural yok" dedi.

 Merkez Bankası'nın munzam karşılıkların artırmasının herkesin canını bir şekilde yaktığını ve banka yöneticilerin de bu duruma tepki verdiğini söyleyen Can Akın çağlar, "Ancak bu kararlarının da bir şekilde alınması gerekiyor. Çünkü yabancı yatırımcıların ürkütülmemesi lazım. Büyümenin dalgalı değil, sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin tasarufları yatırım için yeterli değil. onunu için de Türkiye yabancı yatırımcıya muhtaç" dedi.

BDDK'nin bütün yaklaşımlarının uyarıcı olduğunu söyleyen Çağlar, "Gerekirse polisiye tedbirler de alabilir. Çünkü böyle bir kurumun varlığı sisteme güven verir. eskiyi düşündüğümüzde bankalar üzerinde denetim eksikliği vardı. Bunun faturası ağır oldu. Onları düşünürsek devletin gücünü tepemizde hissetmemiz lazım" dedi.

 Merkez Bankası başkanlığına aday değilim

Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen Can akın Çağlar, bugüne kadar hiç bir resmi resmi göreve talip olmadığını söyledi. Can Akın Çalar, "Ben aday olmam. Merkez Bankası içerisinde yetişmiş çok önemli insanlar var. o görev onlara yakışır. Ama yetki de başbakan da. Başkanımız kimi uygun görürse o göreve o isim gelecek" dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/can-akin-caglar-aday-degilim/306214