Erkek giyiminde Türkiye'nin sayılı kadın tasarımcılarından Hatice Gökçe, moda sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar Tarkan, Hayko Cepkin, Ogün Sanlısoy gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismi giydiren Gökçe, erkek giyiminde dünyaya Türk tarzını kabul ettirmeyi hedefliyor.
Türk tarzı konuşulacak
Türk erkeklerinin giyim tarzını incelediğini belirten Gökçe, "Nasıl ki bir İngiliz ve İtalyan tarzı varsa Türk tarzından da bahsedilecek ve belki ben de bunun öncülerinden olacağım. Bu çok kısa sürede yapılacak bir şey değil ama imkansız değil" dedi.
Erkeklerde giysi devriminin Atatürk dönemiyle birlikte oluştuğu bilindiğini kaydeden Gökçe şu noktalara dikkat çekti:
"-Jön Türkler'e baktığımızda o dönemin en artistik adamlarıydı. Hepsinde bir estetik kaygının olduğunu görüyorsunuz. Dolayısıyla 'o devam etseydi ne olurdu'yu karıştırmak istedim. Devrimlerden sonra biz her şeyi ithal etmişiz ve bize özel bir şey kalmamış. Ben de bu noktaya odaklandım.
Takım elbise sevilmiyor
-Türk erkeği artık sadece traş olarak bakımlı olunmayacağını öğrendi. Kozmetiğin farkına vardı. Müzik ve spor gibi sektörlerden öncü erkeklere ihtiyaç var. Bunların sayısı arttıkça erkekler de kendilerine daha fazla dikkat etmeye başlayacak. Bugüne kadar tembellerdi ama artık bir şeylerin değiştiğini gördüler. Farklı renkler, kesimler ve aksesuarlar devreye girdi. Takım elbise yok olacak. Erkekler takım elbise içinde asla mutlu değiller. Biraz daha unisex diyebileceğimiz malzemeler ve modelleri tercih ediyorum. Zaten artık giyimde tek cinse doğru giden bir yoldayız.
Milano'ya mağaza açacağım
İlk mağazasını Nişantaşı'nda açan Hatice Gökçe, mağazalaşmayı istemediğini, Türkiye'de bir de Bağdat Caddesi'nde yer almak istediğini söyledi. Mağaza açmak için alıcı kitlesinin oluşmasını beklediğini belirten Gökçe, "Sadece yurtiçinde değil yurtdışından da böyle bir talep var. Milano ve Uzakdoğu düşünüyorum. Enerjimi mağazalaşmak için değil tasarımlar için kullanmak istiyorum" diye konuştu.
Fashion Week'e tepki
Türkiye'de tasarımcılara gerekli ilginin gösterilmediğini belirten Gökçe, yapılan organizasyonlarda tasarımcıların geri plana itildiğini söyledi. Gökçe, "Siz ülke olarak bu özeni gösterdiğinizde dünyadaki diğer ülkelerde de bu özeni gösterecek. İstanbul Fashion Week'e (İFW) tasarımcılar için gelen yabancı basının bizim defile saatimizde İstanbul turuna çıkarılması kendi ayağına kurşun sıkmaktır" dedi.
Gereken ilgiyi görebilmeleri için defile saatlerinin doğru ayarlanması gerektiğini savunan Gökçe, bu saatlerde firmaların defilelerine yer verildiğini, bu nedenle verim alamadığı için de bu yıl İFW'ye katılmadığını kaydetti.
HABER: Zeynep CEYLAN/İSTANBUL bugün