Yazdır

Finansta Halk ve Anadolu'nun önemi

Tarih: 12 Ocak 2011 - 12:04

Birlik Sigorta'nın adı Halk Sigorta olarak değişti. Ancak Halk Sigorta bir zamanlar Yapı Kredi Bankası'nın sigorta sektöründeki markasıydı.

 Türkiye’de yaşayan herkes için “Anadolu” ismi çok önemlidir. Özel bir önem taşır.

Türk halkı için de, Türk şirketleri için de Anadolu ismi önemli bir yere sahiptir. Anadolu’nun yanında “Halk” adı önemlidir.  Halk, kısaca aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğunu ifade eder. Anadolu ise Ön Asya'nın bir parçası olarak Türkiye'nin Asya kıtasında bulunan toprağı anlatır.

Bu iki ismin de marka değeri oldukça yüksektir. İkisi de birlik ve beraberliği simgeler. Anadolu, Türkiye coğrafyasının büyük bir kısmını ifade ederken Halk ise bu topraklarda yaşayan insanların en kısa anlatımıdır.

Finans sektöründe de bu isimler çok kullanılır. Sadece finans sektöründe değil diğer sektörlerde bu iki ismi marka olarak kullanan çok şirket vardır.    

Halk Sigorta’nın iştiraklerinden Birlik Sigorta’nın adı “Halk Sigorta’ olarak değiştirilince aklımıza geldi yazalım istedik.

Örneğin Türkiye’de bir “Anadolu Grubu” var. İçecekten finansa birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun adı Anadolu ama bankasının adı Alternatifbank.

Anadolubank ise HABAŞ Holding’in bankacılık sektöründeki bankası… Yani markası… Anadolu Sigorta ile Anadolu Hayat ve Emeklilik ise Türkiye İş Bankası’nın sigorta ve bireysel emeklilik alalında faaliyet gösteren iki büyük iştiraki…  

Malum Halk Bankası bir kamu bankası.

Halk Sigorta ise yıllar önce Yapı Kredi Bankası’nın sigorta şirketlerinin markasıydı. Yapı Kredi Bankası, Halk ve Halk Yaşam Sigorta olmak üzere iki farklı sigorta şirketi ile sektörde faaliyet gösteriyordu. Ta ki 2000 yılına kadar…

2000 yılında Yapı Kredi Bankası iki sigorta şirketinin adını değiştirme kararı aldı. Neden? Çünkü bu şirketler piyasalarda sanki Halk Bankası’nın iştiraki gibi algılanıyordu.

O dönemlerde Halk Bankası ise sigorta sektöründe Birlik Sigorta ile hizmet veriyordu. 2010 yılında ise Birlik Sigorta’nın adı “Halk Sigorta” olarak değiştirildi. Yani Yapı Kredi Bankası’nın sigortacılıkta “Halk” markasını bıraktıktan 10 yıl sonra… Acaba Halk Bankası neden bu ismi kullanmak için 10 yıl neden bekledi? Aklıma gelen soru, bu isim Yapı Kredi Bankası’na mı aitti. Ya da Yapı Kredi Bankası’ndan bu ismi almak için Halk Bankası özel bir çaba gösterdi mi? Ya da belirli bir ücret ödedi mi?

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/finansta-halk-ve-anadolunun-onemi/299075