Yazdır

Balkanlar’daki bankayı şubatta alacak

Tarih: 12 Ocak 2011 - 05:21

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Balkanlar’daki bankayı şubat sonu itibariyle devralabileceklerini söyledi

Halkbank’ın makine üreticileri için hazırladığı özel destek paketini açıkladığı toplantıda, yurtdışı çalışmalara yönelik soruları da yanıtlayan Aydın, “Türkiye’deki otoritelerden gerekli izinleri aldık, ilgili ülkedeki izinleri bekliyoruz” dedi.
Makinecilere 10 yıllık kredi
Halkbank’ın makine imalatçılarına ödemesiz dönem dâhil olmak üzere 10 yıla varan vadelerle kredi kullandıracağı bilgisini veren Aydın, vadesi, faiz oranı ve esnek ödeme imkânları ile son derece cazip olan paketle cari açığa da destek olacaklarını ifade etti. Aydın, makine imalat sanayi için hazırladıkları paketin dün düzenlenen protokol töreninde Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği üyelerinin krediler ve diğer finansman ürünlerini özel koşullarla kullanacağını açıkladı. Aydın, destek paketiyle hem üreticilerin ihracatını arttırmayı, hem de alıcıları yerli makine kullanmaya teşvik ederek ithalatı kısmayı hedeflediklerini belirtti.
Kredi kuyruğu var
Halkbank’ın bir ticari müessese olduğunu söyleyen Aydın, sundukları paketin 10 yıl vade fırsatı sunduğunu hatırlatarak, “Bizim vade daha uzun, faiz oranı ülke kredilerinden daha uygun” dedi. Aydın, Halkbank’tan kredi talep edenlerin kuyruğa girdiğini söylerken, paketten yararlanacak müşterilerin eski müşteri kabul edilerek onlara kolaylık tanınacağını da ekledi.

Her makinenin ayrı ruhsatı olacak

MAKİNE ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, destek paketine ilişkin “‘Ver parayı, al makineyi’ diyorduk. Dolayısıyla bugün bizim için çok büyük bir milat” değerlendirmesi yaptı. Dalgakıran, makineler için yapılacak yeni ruhsatlandırma çalışması için de “Böylece çok daha rahat teminat kabul edilecek” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/balkanlardaki-bankayi-subatta-alacak/299029