Yazdır

Celal Sönmez'den radikal karar

Tarih: 08 Ocak 2011 - 17:31

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, 2012 yılında ne yapacak?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, 2012 yılına kadar tüm kamu görevlerinden ayrılacağını bildirdi.

Sönmez, yazılı açıklamasında, 15 yıldır layıkıyla yürüttüğü BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görev süresinin, ilgili yasa gereği Kasım 2012'de sona ereceğini belirtti. Sönmez, şunları kaydetti:

''Yeni yüzlere ve gençlere fırsat tanımak, onların önünü açmak, ancak gerektiğinde tecrübelerimizi de aktarmak, benim de inandığım bir ilkesel yaklaşım ve hayat tarzıdır. Bunun ön adımı olarak ve ilk aşamada, şubat ayında yapılacak Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Kurulunda, BTSO Başkanlığına ilave olarak halen yürütmekte olduğum OSB Başkanlığı görevimi devredeceğim. 2012 sonuna kadar, bir anlamda 15 yıldır yürüttüğüm tüm kamu görevlerinden ayrılarak, kendime, aileme ve işlerime zaman ayırabilme konusunda, şahsım adına bir fırsat yaratmış olacağım.''

İLHAN PARSEKER'E DESTEK

Sönmez, şubat ayı içinde yapılacak Bursa OSB Genel Kurulu öncesinde, halen BTSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten İlhan Parseker'in, bu görevi üstlenmesi önerisini özveri göstererek kabul etmesini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, genel kurulda kendisine desteğini sunacağını ifade ettiğini bildirdi.

Parseker'in Bursa OSB Başkanlığını yürütmesinin, iki yıl sonraki daha üst bir göreve hazırlık konusunda da önemli bir deneyim olacağı düşüncesini taşıdığını ifade eden Sönmez, şöyle devam etti:

''Son zamanlarda Bursa OSB ile ilgili yakışıksız ve kasıtlı birtakım dedikodular gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. 25 Ocak 2011'de yapacağımız BTSO Meclis toplantısında, bu husustaki gerekli açıklamalar tarafımdan yapılıp, arkadaşlarımızın tüm soruları cevap bulacaktır. Umarım ki, meclis üyelerimizin katılımı yüksek olur, tüm üyelerimiz her soruyu yöneltir ve detaylı cevabını alma imkanı bulurlar.''

''BURSA OSB'Yİ YÖNETMEYE TALİBİM''

BTSO Meclis Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker de Bursa OSB gibi Türkiye'nin en gözde sanayi bölgesine ve kente bugüne kadar emeği geçen, değer kazandıran başta 15 yıldır başkanlık görevini sürdüren Celal Sönmez olmak üzere herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Parseker, Sönmez'in, kendisinden sonra gelecek arkadaşların önünü açmak gibi ilkeli bir yaklaşımla, iyi niyetini ve büyüklüğünü gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sayın Sönmez'in ve birçok meclis üyesi arkadaşımızın talebi doğrultusunda, meclis üyelerimiz ve Bursa OSB'deki tüm sanayicilerimizle birlikte OSB'yi yönetmeye talibim. Gösterilen teveccühe çok teşekkür ederim. Gerek BTSO'daki, gerekse TOBB yönetimindeki 10 yıla yayılan görevlerim sebebiyle, sanayicilerin tüm sorunlarıyla iç içe yaşadım, sorunlara yabancı değilim. Genel kurulumuzun güveniyle bu göreve seçilmemiz durumunda, Bursa OSB'yi daha da geliştirmek, sanayicilerimizin sorunlarını gidermek, sanayicimizin en kaliteli enerjiyi, suyu, doğalgazı en iyi fiyatla kullanabilmesini, tüm sanayicilerimizin sosyal birlikteliğini sağlayacak bir ortamı yaratmak, bundan sonraki görevimiz olacaktır.''

''BEN ADAY DEĞİLİM''

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz da Celal Sönmez'in OSB'nin yeni döneminde görev almayacağını öğrendiğini, bugüne kadar büyük bir özveriyle görev yaptığı OSB'nin yeni döneminde, kendisinin de şahsi fikrinin aynı yönde olduğunu belirtti.

Şubat ayında yapılacak olan seçimlerde görev almayacağını bildiren Yılmaz, şöyle dedi:
''Bu kararım aynı zamanda yeni insanlara ve gençlere fırsat tanımak, onların önünü açmak, gerektiğinde edindiğim tecrübeyle de desteğimi verme fırsatını yaratmaktadır. Seçime katılmak herkesin hakkıdır. Layık olduğunu düşünen arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dilerim.''

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/celal-sonmezden-radikal-karar/298789