Yazdır

SBN Sigorta satılıyor mu?

Tarih: 07 Ocak 2011 - 20:02

Şekerbank'ın ana ortaklarından SEMVAK, önemli finansal istiraklerinden birini satma kararı aldı. Satış süreci başladı. Görüşmeler sürüyor.

Sigorta çevrelerinde konuşulanlara göre Şekerbank'ın da ana ortağı SEMVAK’ın (Şekerbank Munzam Vakfı) SBN Sigorta'yı satışa çıkardı. 2010'un dokuz aylık verilerine göre SBN Sigorta, 33 elementer sigorta şirketi arasında özkaynak büyüklüğüne göre 23'üncü sırada yer alıyor. 21 milyon 415 bin lira özkaynağa sahip olan SBN Sigorta'nın ödenmiş sermayesi ise 31 milyon liranın üzerinde. Şirketin aktif büyüklüğü ise 72 milyon lira civarında...

Yine 2010'un ilk dokuz aylık verilerine göre 81 milyon 416 bin lira prim üretin şirket, 2010'un ilk dokuz ayında 3.5 milyon yira zarar etti.

Peki SBN Sigorta ile kim ilgileniyor. FİNANSGÜNDEM'e gelen bilgilere göre en önemli taleplileri arasında ispanya'nın en büyük şirketlerinden Mapfre Sigorta yer alıyor. Malum Mapfre Sigorta, Çukurova Grubu'ndan Genel Sigorta'yı satın alarak Türkiye pazarına girmişti.

Yine kulislerde konuşulanlara göre SBN Sigorta'nın Şekerbank'ın şubeleriyle olan acentelik anlaşması satıştan sonra da devam edecek. Yani SBN Sigorta'yı satın alan şirket Şekerbank'ın şubelerini dağıtım kanalı olarak kullanabileccak. FİNANSGÜNDEM.COM

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sbn-sigorta-satiliyor-mu/298660