Yazdır

Garanti, İspanyol yatırımcıyı üzdü

Tarih: 07 Kasım 2010 - 14:52

Eşit ortaklık yapısının korunması için Doğuş Grubu'nun sattığı hisselerin satışı bankanın 32.8 milyar dolar değeri üzerinden fiyatlandı

 GE'nin ABD'deki sorunları nedeniyle sattığı Garanti Bankası hisselerini İspanyol BBVA aldı. Bu alım satımdan GE karlı çıktı ama en karlısı Doğuş Grubu oldu. Bankada eşit ortaklık yapısının korunması için Doğuş Grubu'nun sattığı hisselerin satışı bankanın 32.8 milyar dolar değeri üzerinden fiyatlandı.
İş hacmini giderek daha fazla İspanya'nın dışına taşımaya çalışan BBVA da bu alımdan memnundu. Artık bankanın iş hacminin yarısı gelişen piyasalarda. Üstelik Basel III nedeniyle Avrupa'da bankalar sermaye yeterlilik oranlarını yükseltme konusunda baskı altında. Garanti, güçlü sermaye yapısı nedeniyle bu alanda da BBVA'yı destekleyecek.

Ancak satın alım BBVA'nın hisselerine yaramadı. Hafta içinde bankanın hisseleri yüzde 11 geriledi. Cuma günü sert bir düşüş daha geldi. İspanya'nın borç sorunlarıyla ilgili kaygılar artarken BBVA şubeleri önünde kuyruklar oluştuğu dedikodusu çıkmıştı. Ancak bunlar mevduatlarını çekmeye çalışanlar değildi. BBVA'nın sponsor olduğu 10 km'lik koşuya katılacaklar formalarını almaya gelmişti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/garanti-ispanyol-yatirimciyi-uzdu/296092