Yazdır

Doğuş yeni halka arza hazırlanıyor

Tarih: 02 Kasım 2010 - 11:54

Şahenk, halka arz çalışmalarının olduğunu ancak bunun sektörel mi yoksa holding bazında mı olacağına karar vermediklerini söyledi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Holding'in halka arz çalışmalarına ilişkin, halka arzın sektörel mi holding bazında mı yapılacağını tartıştıklarını bildirdi. 
Şahenk, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A'nın (BBVA) Türkiye Garanti Bankası A.Ş'nin hisselerinin bir kısmını satın almasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Doğuş Holding'in halka arz çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. 
Halka arzın sektörel mi yoksa holding bazında mı yapılacağını tartıştıklarını belirten Şahenk, çalışmaların sürdüğünü anlattı. 
Gerekli yatırım bankalarından görüşler aldıklarını ifade eden Şahenk, ''Sonunda bir ürünü piyasaya getirdiğiniz zaman anlaşılabilir, rahat değer biçilebilir ve yatırımcıya da orta uzun vadede değer katabilir bir gerçek olması lazım. Sanıyorum en geç Mart - Nisan gibi, halka arzın sektörel mi yoksa holding bazında mı yapılacağı görülecek'' dedi. 
Şahenk, satıştan elde edilen kaynağın nasıl değerlendirileceği konusunda da Türkiye'de bankacılıkta daha birleşme ve satın almaların olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. 
Olabilecek özelleştirmelerden veya belli şekilde o ve bu nedenden dolayı satma düşüncesi olanlarla görüşmeler yapılabileceğini belirten Şahenk, şunları söyledi: 
''Bankacılıkta daha Türkiye'de büyünecek çok yer var. Onun için belli bir yüzdesini açıkçası ilerideki Garanti Bankası büyürken orada kullanabiliriz. Bunun yanında grubun stratejik olarak baktığı bir enerji sektörü var. Burada bizim hem inşaat hem enerji gruplarımız birlikte çalışıyorlar. Oraya dönük birşeyler yapabiliriz. Açıkçası senelerdir söylediğim şeyi yine söyleyeceğim, bildiğimiz işleri kompetan olduğumuz işleri iyi yapmaya devam edeceğiz. Oralarda derinleşeceğiz. Bunun dışında başka bir düşüncemiz yok. ''

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dogus-yeni-halka-arza-hazirlaniyor/295620