Yazdır

TEB KOBİ Akademi'si son durağında

Tarih: 19 Kasım 2012 - 13:19

TEB KOBİ Akademi fındık diyarı Ordu’da işadamları ile buluştu

Türk Ekonomi Bankası (TEB), bugüne kadar 37 ilde düzenlediği TEB KOBİ Akademi’nin son durağı Ordu oldu. TEB Genel Müdürü Varol Civil’in ev sahipliğinde düzenlenen TEB KOBİ Akademi kapsamında Ordu’lu KOBİ’ler ile uluslararası alanda rekabet güçlerini arttıracak bilgiler paylaşıldı. TEB KOBİ Akademi’nin açılışını yapan TEB Genel Müdürü Varol Civil, 2013 yılının teşviklerin de desteğiyle Ordu için yatırım ve atak yılı olacağına inandıklarını belirterek; “Yakın bir zaman içinde Ordu’nun, sahip olduğu ekonomik potansiyeli değerlendirerek bulunduğu bölgede bir ticari üs olacağına inanıyoruz. Bu süreçte Ordu ekonomisinin neredeyse tamamını oluşturan KOBİ’lerimize destek olmak için çalışıyoruz” dedi.
Dünya Bankası’nın bir kuruluşu olan IFC tarafından finansal olmayan ürün ve hizmetler alanında KOBİ Bankacılığı alanında dünyaya örnek gösterilen Türk Ekonomi Bankası (TEB), TEB KOBİ Akademi’nin 38. durağında Ordu’da iş adamlarıyla buluştu.
Ordu TEB KOBİ Akademi’nin açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Varol Civil, “Bugüne kadar 37 ilde düzenlediğimiz TEB KOBİ Akademi ile ülkemizin yeşil liman kenti, fındık diyarı Ordu’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Önümüzdeki yıllarda Ordu’nun, sahip olduğu ekonomik potansiyeli değerlendirerek bulunduğu bölgede bir ticari üs olacağına inandıklarını belirten Civil, “Bu süreçte Ordu ekonomisinin neredeyse tamamını oluşturan KOBİ’lerimize destek olmak, onların yanında yer almak için çalışıyoruz” dedi.
“Fındık diyarı Ordu ekonomisini çeşitlendirmeli”
Civil, son dönemde Ordu ekonomisinin hareketlenmeye başladığına ve ilin ihracatının son 5 yılda yüzde 31 oranında arttığına işaret ederek; “Ordu’da ihracat artıyor. 2013 yılında teşviklerin de desteğiyle Ordu için 2013 yılının yatırım ve atak yılı olacağına ve 54 olan ildeki ihracatçı firmanın sayısını artacağına, 370 milyon dolar olan ihracat rakamını da el birliği ile çok daha yukarılara taşıyacağına hiç şüphem yok” dedi.
Ordu’nun fındık ve tarıma dayalı ekonomisini çeşitlendirmeye gitmesi, doğal güzelliklerini turizmle, Karadeniz’deki stratejik konumunu ise bölgenin ticari üs olarak ekonomiye çevirmesi gerektiğini de söyleyen Varol Civil, “100 milyon fındık ağacı ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en önemli fındık kenti olan Ordu’nun bu potansiyelinden de çok daha yararlanması gerek. Fındığı katma değerli ürünlere dönüştürerek, onu işleyerek daha yüksek getiri ile tüm dünyaya satmaması için önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.
Civil, “Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan yol çalışmalarının yanı sıra; hava alanlarının ve limanların gelişimi, zamanla Ordu’nun dünyaya açılmasını daha da kolay hale getirecek; yani şehrin ekonomik anlamda büyüme potansiyeli artmaya devam edecek. İşte bu süreçte Ordulu iş adamlarının da firmalarını uluslararası rekabete hazır, donanımlı işletmeler haline getirmek için çaba göstermesi gerekiyor. Biz TEB olarak bu noktada devreye girerek KOBİ’lerimizin hem finansal anlamda destekçisi olacak, hem de danışman banka niteliğimizle kendilerine yol göstereceğiz” dedi.
TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise banka olarak KOBİ’lere yönelik çalışmaları her zaman ön planda tuttuklarını söyledi ve konuşmasında şunları kaydetti: “TEB KOBİ Bankacılığında birçok ilki gerçekleştirerek, sadece Türkiye’de değil dünya finans sektöründe farklı bir konum edindi. Dünya Bankası’nın bir kuruluşu olan IFC tarafından, KOBİ Bankacılığı alanında dünyanın en iyi 3 bankasından biri olarak gösterildik. Türkiye’de ilk kez bir banka KOBİ alanında bu kadar büyük bir başarıya imza attı.”
TEB KOBİ’lerin Danışman Bankası
KOBİ’lerin, Türkiye’nin ekonomisini yükünü sırtlayan aktörler olduğunu ve bu nedenle stratejik bir öneme sahip olduklarının altını çizen Boz; “KOBİ’lere sadece finansman sağlamak yeterli değil. Bu nedenle finansman desteğiyle birlikte bu finansmanın nasıl kullanılabileceği konusunda KOBİ’lere yol göstermeyi kendimize misyon edindik. KOBİ’lerin Danışman Bankası olmak için çalışmalara başladık” dedi.
İlk olarak TEB KOBİ Akademi ile Anadolu’da il il gezmeye başladıklarını belirten Boz; “TEB KOBİ Akademi’den yola çıkarak KOBİ’lerin yoğun olarak faaliyet gösterdikleri sektörleri ve illeri “Gelecek Stratejisi Konferansları” adı altında mercek altına almaya başladık. Bu konferansların sonuçlarını rapor haline getirerek il ve sektörlerin hizmetlerine sunduk. KOBİ’lere bilgiyi 7/24 nasıl ulaştırırız diye düşündük. Ciddi bir altyapı ve içerik yatırımı yaptık ve bankacılık sektörünün internet üzerinden KOBİ’lere yönelik yayın yapan ilk televizyonu olan TEB KOBİ TV’yi hayata geçirdik. Yayına başladığı günden bugüne kadar 11 milyonu aşkın izleyiciye TEB KOBİ TV ile ulaştık. Üye olarak TEB KOBİ TV’yi izleyenlerin sayısı 100 bini geçti. Kendi bünyemizden 300 çalışanımızı TEB KOBİ Danışmanı olarak yetiştirdik, yetiştirmeye de devam ediyoruz. Bugün her bir TEB KOBİ Danışmanı, şirket yönetimiyle ilgili konulardaki uzmanlığıyla KOBİ’lere birebir yol gösteriyor, işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor. Bugüne kadar 1000’i aşkın şirketin büyüme yol haritasının çıkarılması için birebir derinlemesine analizi yapıldı, raporları tamamlandı. Bugün KOBİ Danışmanlarımız sayesinde onlarca KOBİ’mizin verimlilikte, ihracatta, satışta başarı hikayeleri yaratmalarına katkı sağladık” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/teb-kobi-akademisi-son-duraginda/289409