Yazdır

Mısır bankası da Türkiye'ye geliyor

Tarih: 19 Kasım 2012 - 07:51

Mısır çıkarması bankacılıkta da meyvesini verdi. Kahire merkezli Banque Misr Türkiye'de ofis açmak için başvuruda bulundu

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'a gitmesiyle beraber Mısırlı işadamlarının Türkiye'ye ilgisi arttı. Mısırlı bir banka Türkiye'de ofis açacak.
Sabah'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işadamlarıyla birlikte kalabalık heyetle gerçekleştirdiği Mısır çıkarması bankacılık sektörünü de hareketlendirdi. Geçen ay Mısır'da bankacılık lisansı başvurusunda bulunan İş Bankası'nın ardından bu kez Mısır'dan bir banka ilk kez Türkiye'ye ofis açacak. Ülkenin en eski bankalarından Banque Misr, Türkiye'de ofis açmak için düğmeye bastı. 1920 yılında Talat Paşa Harb tarafından kurulan Banque Misr için Merkez Bankası'na başvurduklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Barakat, yakın zamanda ülkedeki ilk Mısırlı bankanın hizmete gireceğini kaydetti. Lübnan'da düzenlenen Arap Bankacılık Konferansı'nda konuşan Barakat, iki ülke arasındaki ticaretin hızla arttığına dikkat çekti. Barakat, 1.5 milyar dolar olan Türk yatırımlarının ise gelecek yıl 2.5 milyar dolara ulaşacağını anlattı. Banque Misr geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emrilikleri ve Lübnan'da da ofis açmıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/misir-bankasi-da-turkiyeye-geliyor/289344