Yazdır

Maraton büyük, hedef daha büyük

Tarih: 09 Kasım 2012 - 01:48

Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nun dünyanın en büyük 7 maratonundan biri olması için 88 ülkeden 13 bin atlet ve yüzbinler koşacak

Dünya kalitesinde mobil teknolojiyi kolay ve anlaşılır şekilde ulaşılabilir hale getiren Vodafone Türkiye’nin adını verdiği 34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu, 11 Kasım Pazar günü koşulacak. Avrupa’nın en iyi 7 maratonu arasında yer alan Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda on binlerce İstanbullu halk yürüyüşünde buluşurken, 88 ülkeden 13 bin atlet 8, 15 ve 42 kilometrelik 3 farklı kategoride kıyasıya yarışacak. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu ayrıca bu yıl ilk kez “Altın” kategoride koşulacak.
Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş arasında imzalanan anlaşmayla “Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu” adını alan Türkiye’nin en büyük katılımlı kitlesel organizasyonu, bu yıl 34. kez koşulacak. Tarihte kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olma özelliğine sahip Vodafone Avrasya Maratonu’nun 42,195 kilometrelik maraton koşusu geçtiğimiz yıl Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) tarafından Altın Kategori unvanına layık görüldü ve Avrupa’nın en iyi 7, dünyanın en iyi 17 maratonundan biri olmaya hak kazandı.
34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu hazırlıkları ve bu yıl getirilen yenilikler, Maraton Expo açılışında düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Maraton Expo, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
“Sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz”
Vodafone’un spor alanında global çapta önemli destekleri bulunduğunu kaydeden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, şöyle konuştu:
“Vodafone olarak, ülkemizin bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlayacak teknolojik yatırımlarımızı sürdürürken, sosyal ve kültürel gelişime destek sunacak yatırımları da önceliklendiriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz toplum için değer yaratma arzusunun bir uzantısı olan sürdürülebilir çalışmalar kapsamında, sporcuyu ve spor yapan herkesi destekleyerek, sporu kitleselleştirmeyi ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.
Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu ile bizi çok heyecanlandıran bir işbirliğine imza atıyoruz. İki kıta arasında rekora koşanları bir araya getiren maratonun, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan dünya şehri İstanbul’da ‘Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’ adıyla koşulacak olması bizim için gurur verici.”
“Global gücümüzü Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz”
Şehir maratonlarının bir salon veya stadın ötesine taşarak tüm kenti kapsayan etkinlikler olduğunu belirten Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“World Marathon Majors adı verilen şehir maratonları, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turistin katılımıyla şehrin hem tanıtımına hem de ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Örneğin New York Maratonu, yılda yaklaşık 340 milyon dolar ile şehrin ekonomisine en büyük katkısı olan sportif aktivite; İngiltere ekonomisine her yıl çok önemli katkı sunan Londra Maratonu ise ülkeye yılda 160 milyon doların üzerinde gelir sağlıyor. Biz de 5 kıtada 30’dan fazla ülkede sahip olduğumuz global gücü, Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu için seferber edeceğiz. Hedefimiz Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nu, ‘World Marathon Majors’ arasına sokarak dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmak.
Şehrin koşuşturması ve hengâmesiyle sürekli başa çıkmak zorunda olan İstanbullular günlük hayatlarında da birer sporcu. Buradan hareketle tüm İstanbullulara gelin, sporcu ruhunuzu Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda sergileyin diyoruz” 
“Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu dünya maratonları gibi global bir isme sahip oldu”
İBB Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, “Maratona bu yıl ilk defa dünya devi bir marka ismini verdi. Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden biri olan Vodafone bu organizasyona ismini verdi ve Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu diğer büyük maratonlar gibi global bir isme sahip oldu. Dünyada rekabet etmeyi düşündüğümüz diğer maratonlarda ne varsa aynısı İstanbul’da da var; her birinin farklı destekçileri var. Bzimki de Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu adı altında koşulacak. Yarış Asya kıtasından başlayıp Avrupa’da bittiği için Avrasya Maratonu dedik, yıllarca bu ismi kullandık. Ama Türkiye’nin en önemli markası İstanbul. Bu seneden itibaren İstanbul Avrasya Maratonu diyeceğiz, İstanbul ismini de ön planda tutacağız. Vodafone Istanbul Avrasya Maratonu'nun daha da büyüyerek, dünyanın 7. büyük maratonu olarak konumlanacağına inanıyoruz” dedi.
Ertekin sözlerine şöyle devam etti:
"Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl ilk kez Altın Kategori'de koşulacak. Toplam 88 ülkeden 13 bin sporcu 34. Vodafone Istanbul Avrasya Maratonu'nda yarışacak. Halk koşusu ve çipli koşu olmak üzere 100 bine yakın kişinin katılımını bekliyoruz. Çipli yarışa bu yıl geçen seneden yüzde 20 daha fazla kayıt aldık. Maratonda yarışacak sporcuların yüzde 34'ü Türk, yüzde 66'si yabancı, 15 kilometredekilerin yüzde 73'ü Türk, yüzde 27'si yabancı, 8 kilometrede koşacakların ise yüzde 81'i Türk, yüzde 19'u yabancı.”
88 ülkeden 13 bin atlet koşacak, 1 milyon dolar para ödülü dağıtılacak
Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda bu yıl 88 ülkeden 13 bin atlet yarışacak. 42 kilometrelik maraton koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50’şer, ikincilere 25’er, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar, beşincilere ise 8’er bin dolar para ödülü verilecek. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon dolar para ödülü dağıtılacak.
Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayacak maraton koşusu, Yenikapı üzerinden Sultanahmet’teki At Meydanı’nda yer alan varış çizgisinde sona erecek. Maratonla aynı noktadan başlayacak 15 km koşusu, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden yapılacak dönüşle maraton güzergâhından ayrılacak ve sahilden Gülhane Parkı’na yönelerek Sultanahmet At Meydanı’nda noktalanacak. 8 km koşusu ise Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 600 metre gerisinden başlayarak Fındıklı tramvay durağında son bulacak. 8 kilometrelik halk yürüyüşü de Anadolu Yakası'nda Altunizade Köprüsü altında başlayıp sahil yolunu izleyerek İnönü Stadyumu önünde sona erecek.
Vodafone’dan maratona özel uygulamalar
*“VMaraton” mobil uygulama: Hem Android hem iOS cihazlar için hazırlanan VMaraton uygulaması ile İstanbullular Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’yla ilgili ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgilere daha kolay bir şekilde ulaşabilecek.
*AÇEV ile tüm operatörlere açık işbirliği: Maraton Expo boyunca ve Maraton esnasında sürekli duyurusu yapılmak üzere; tüm operatörlerden faturalı aboneler 3747’ye bir boş sms attıklarında AÇEV’e 7 TL bağışlamış olacaklar.
*Sosyal medya etkinlikleri: Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’na katılan tüm İstanbulluların maraton günü yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayacak farklı aktiviteler düzenlenecek. Bu aktiviteler Twitter üzerinden #hergunmaraton “hashtag”iyle takip edilebilecek.
*Vodafone “Eğlenceye Bi’ Koşu” alanları: Maraton günü başlangıç ve bitiş noktalarında yer alacak eğlence alanlarında DJ eşliğinde müzik yayını, maraton özel programları, fotoğraf çekim aktiviteleriyle hem profesyonel koşucuların hem de halk yürüyüşüne katılanların o gün yaşadığı deneyim daha renkli ve eğlenceli bir hale gelecek.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/maraton-buyuk-hedef-daha-buyuk/288378