Yazdır

Halkbank hisseleri ne zaman satılacak

Tarih: 25 Eylül 2012 - 00:30

Babacan: ÖİB elinde tüfek, avcı gibi bekliyorlar. Avı gördüklerinde hemen işlemi yapabilirler yani

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Vakıfbank'ın ikincil halkı arzı için bir adımlarının olmadığını, Halkbank için ikincil halka arzı için ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) talimatı verdiklerini açıklayarak, "Acele içerisinde değiliz ancak, önümüzdeki haftalar olabilecek diye tahmin ediyorum" dedi.
Babacan, İstanbul Finans Zirvesi'nde soruları yanıtlarken, Vakıfbank'ın ikincil halka arzına ilişkin bir soru üzerine, "Tabii halka arz daha sonraki bir aşama. Bugün için Vakıfbank'ın ikincil halka arzıyla ilgili bir hazırlığımız yok. Böyle bir karar vermiş durumda değiliz. İleride gerekirse böyle bir karar alırsak, Halkbankası'nda olduğu gibi onun da bir ikincil halka arzı söz konusu olabilir" yanıtını verdi.
ÖİB elinde tüfek, avcı gibi bekliyor
Babacan, "Halkbank'ın özelleştirmesinde bir takvim var mı?" sorusuna, "Özelleştirme İdaremize talimatı vermiş durumdayız. Onlar şimdi elinde tüfek, avcı gibi bekliyorlar. Avı gördüklerinde hemen işlemi yapabilirler yani. Dediğim gibi piyasa şartları uygun olacak. ÖİB'nin uygun gördüğü değerlerin orada biraz oluşması lazım. Önümüzdeki haftalar olabilecek diye tahmin ediyorum. Kararımızı vermiş durumdayız. Uygun piyasa şartlarını bekliyoruz" yanıtını verdi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/halkbank-hisseleri-ne-zaman-satilacak/283839