Yazdır

Finansgundem gündemi değiştirdi!

Tarih: 12 Nisan 2010 - 15:19

FİNANSGUNDEM'in, "Meçhul Türk diye birisi yok, 7.1 milyar Türkiye'ye gelmedi. Bürokratlar bakanı yanılttı" haberi köşe yazarları tarafından da kaleme alınmaya başlandı


FİNANSGUNDEM'in geçen hafta, "Maliye'de büyük skandal" başlığıyla duyurduğu haber gündemi değiştirdi. Maliye Bakanlığı haberimiz karşısında sessiz kalırken, köşe yazarları konuyu kaleme almaya başladı. Z;aman gazetesi yazarı Ahmet Yavuz, "7.1 milyarlık para girişi olmadığını" bugünkü keşesinde yazdı. İşte Yavuz'un o yazısı:

"Kamuoyunda son bir haftadır Varlık Barışı'ndan faydalanmak için 7,1 milyar liralık kayıt dışı eden ve 355 milyon lira vergi ödeyen Türkiye'nin sayılı yeni zengininin kim olduğu konuşuluyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek doğrulamasa kimse inanmayacak ve bunun daha önce Ankara'dan 5 milyar lira beyan edip kuruş getirmeyen şahısta olduğu gibi bir hadise olduğuna inanılacaktı. Ancak 7,1 milyar lira meblağındaki paranın da bir şekilde bankaların bilançosunda görünmesi ve fark edilmesi gerekiyordu. Çünkü Varlık Barışı'ndan faydalanmak için bu paranın bankalara yatırılması ve beyan edilmesi gerekiyor. Bu da olmayınca akla, kayıtlı ekonomiye kazandırılan kıymetlerin döviz ya da TL olmadığı, altın ya da yurtiçinde ve yurtdışındaki gayrimenkuller olduğu geliyor. Kulislere yansıdığı kadarıyla olayın gerçek mahiyeti de bu. Yani altın ve gayrimenkuller kayıtlı ekonomiye kazandırılmış durumda. Güney illerimizde ikamet eden ve ticari faaliyetlerde bulunan bu ailenin zaten bilinen zengin bir aile olduğu da konuşuluyor."

FİNANSGUNDEM İSE HABERİ BÖYLE DUYURMUŞTU. TEKRAR OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/finansgundem-gundemi-degistirdi/273030