Yazdır

FİNANSGUNDEM'İN HABERİ BÜYÜK YANKI BULDU

Tarih: 25 Kasım 2008 - 17:01

Sigortacılar Dedeman'da neden buluştu? Başlığıyla sayfalarımıza taşıdığımız haberden sonra TSRŞB, FİNANSGUNDEM.COM'a bir açıklam gönderdi! İşte TSRŞB'nin açıkladığı detaylar




Sigortacılar Dedeman'da neden buluştu? Başlıklı haberimiz sektörde büyük yankı buldu. Tanıtım ve reklam amacıyla yeni kurulan fonla ilgili sektör ikiye bölünürken TSRŞB, FİNANSGUNDEM.COM'a yaptığı açıklamayla toplantının detaylarını ve amaçlarını açıkladı.



İşte o açıklama:



Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) olarak sigorta sektörünün çalışmaları ve faaliyetlerinin tüketici tarafından daha iyi algılanabilmesi ve toplumda sigorta bilincinin yaygınlaşmasının sağlanabilmesi için Birliğimizin 22 Nisan 2008 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar uyarınca; 2008 yılında Birlik nezdinde sigorta tanıtımı, bilinçlendirme ve sektöre pozitif katkı sağlamak amacıyla bir iletişim ve tanıtım projesi planlanmış, konu ile ilgili organizasyon ve faaliyetlerin 2008 yılından itibaren sürdürülmesine karar verilmiştir.



SİGORTACILAR DEDEMAN'DA NEDEN BULUŞTU? HABERİ İÇİN TIKLAYIN



Bu karar sonrası başlanan çalışmalarda ve yine 19 Haziran 2008 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar gereği Türkiye çapında tüketici üzerinden “Sigorta Sektörünün Bugünkü Konumunu Tespit Etmek, Sigorta Bilinirliği ve Eğilimi”ne Yönelik bir piyasa araştırması yaptırılmıştır. Araştırma NIELSEN Firması tarafından gerçekleştirilmiştir. Çıkan neticeler 17- 18 Ekim 2008 tarihinde düzenlenen bir toplantı ile hayat, hayat dışı ve bireysel emeklilik şirketlerinin üst yönetiminin tamamına yakın bir katılımla paylaşılmış, sonrasında ise bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.



Bu araştırmanın amacı; öncelikle sigorta ile ilgili Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun net bir fotoğrafını çekmek ve sigortaya olan genel yaklaşımı algılamak, Türk halkının sigorta bilgi düzeyini değerlendirmek, sigortaya olan kişisel tutum ve memnuniyeti ölçmek, kişilerin gelecekte sigorta sahibi olma eğilimlerini öğrenmek olarak özetlenebilir.



Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bu araştırma sonuçlarına göre sigorta ile ilgili tanıtıma yönelik projelerde kullanılmak üzere ilave bir bütçe oluşturulması için prensip kararı almıştır. Önümüzdeki dönemde çalışmalarını iletişim, reklam, sosyal sorumluluk projeleri ile gerçekleştirecek olan Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği sigorta tanıtımı ve sigorta bilinçlendirme projesini 2009 yılı ve sonrası için planlamaktadır.







Tüm bu açıklamalar ışığı altında; maalesef bir süredir gündemde yanlış ve maksatlı ifadelerle konunun saptırıldığı ve bir takım spekülasyonlara yol açılmak istendiği, sitenizde yer alan haberlerden anlaşılmaktadır.







Bu çalışmalar içinde bahsedildiği üzere herhangi bir fon, yada bu fonun başında bir yönetici bulunmamakta olup, çalışmalar tamamen planlanan ve Genel kurul tarafından onaylanan bütçeler dahilinde yürütülmekte ve onaylanan tanıtım bütçesi harcamaları başta Yönetim Kurulu olmak üzere Genel Sekreterlik makamınca gerçekleştirilmektedir.




Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/finansgundemin-haberi-buyuk-yanki-buldu/254020