Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Sabancı Öğretmenevi’nde gazetecilerle bir araya geldi.
Buluşmada eğitimde 2024 yılını değerlendiren Tekin, 2025’te atılacak adımları da anlattı.
KARNE YERİNE GELİŞİM RAPORU GELİYOR
Bakan Tekin, 2025 yılında ilkokullarda karne sisteminin kaldırılacağını ve bunun yerine öğrenci gelişim raporlarının kullanılacağını duyurdu. Tekin, “Bu raporlarla öğrencilerin yalnızca akademik başarıları değil, tüm yönleriyle gelişimleri değerlendirilecek” dedi.
ÖZEL OKULLARA ÜCRET TAKİBİ VE DÜZENLEME
Özel okulların kitap, yemek ve kıyafet gibi ek hizmetlerden talep ettikleri yüksek ücretlere karşı önlemler alınacağını belirten Tekin, şu ifadeleri kullandı:
“Bazı özel okullar, enflasyon oranında zam yapamadıkları eğitim ücretlerini, kitap ve kıyafet gibi alanlarda telafi etmeye çalışıyor. Örneğin, bizim ücretsiz sunduğumuz kitapların benzerini 50-60 bin TL’ye satanlar var. Bu ücretlerin sisteme girilmesini ve ödeme süreçlerinin takibini sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Yönetmelik değişikliği yılbaşında yürürlüğe girecek.”
SOSYAL MEDYADA "FENOMEN ÖĞRETMENLERE” UYARI
Tekin, öğretmenlerin sosyal medyadaki davranışlarına da dikkat çekerek, “Velileri ve öğrencileri rahatsız edecek veya rencide edebilecek paylaşımlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Öğrencilerin performanslarının sosyal medyada paylaşılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.
YILBAŞI KUTLAMALARI VE MEZUNİYET TÖRENLERİ
Ailelere maddi yük getiren organizasyonlara karşı tedbirler aldıklarını belirten Tekin, mezuniyet balolarının yasaklanmadığını ancak okulların salonlarında düzenlenmesinin teşvik edildiğini söyledi. “Bazı şehirlerde lüks otellerle yapılan organizasyonlar, velilere yüksek maliyetler yüklüyor. Amacımız ailelerin bu tür yüklerden kurtulması” dedi.
ÖĞRETMEN ATAMALARI VE MÜLAKAT DÜZENLEMELERİ
Tekin, öğretmen mülakatlarıyla ilgili düzenlemelere de değinerek, “60 bin kişinin yer aldığı bir süreçte, sadece bin kişinin sıralaması değişti. Biz kul hakkını gözeterek, adaletli bir sınav yaptık” ifadelerini kullandı.
BİLSEM İÇİN YERLİ ZEKA TESTİ
Tekin, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavlarında yerli ve milli bir zeka testi uygulanacağını belirtti. Ayrıca, bu sınavlara hazırlık kurslarının çocuklara zarar verdiğini düşündüğünü ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 yılında hayata geçirilecek reformlarla eğitimde adalet, şeffaflık ve öğrenci merkezli bir yaklaşım hedefliyor. (NTV)
2 ilde kar nedeniyle eğitime ara verildi
Okullarda "akran zorbalığı" alarmı
Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği yayımlandı!