Türkiye’nin finans dünyasına yön veren isimler, 24 Aralık 2024 tarihinde düzenlenen 4. Finansın Geleceği Zirvesi & Para Sohbetleri’nde bir araya geldi. Zirve, finansal regülasyonlardan yeni bankacılık modellerine, sürdürülebilir finansmandan kripto varlıklara kadar sektörün geleceğini şekillendirecek kritik konulara ev sahipliği yaptı.
Etkinlikteki konuşmasında sürdürülebilirlik konusuna değinen Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, iklim değişikliği ile ilgili 2050 yılına kadar yapılan hesaplamanın detaylarını aktardı.
"Bende belli taahhütlerin altında şahsen imza atıyorum"
Gerekli adımların atılmaması durumunda dünya GSMH’nın yüzde 60’ına mal olurken, 1 milyara yakın ekolojik göçe, Mısır ve pirinç rekoltesinde yüzde 12 ile 25’e kadar azalma ve biyo çeşitliliğin kaybı yaşanacak ve dünyada 600 şehir dünyada ortadan kalkacak. Bu tablo karşısında sürdürülebilirliğin bankalar açısından bir tercih değil zorunluluktur diyen Kaan Gür, “Risklerin önlenmesi konusunda bankalar çok aktif rol üstleniyor. İnsan ve toplum faktörünü, sürdürülebilirliğin tam ortasına koyuyor. Yaptığımız her şey değer yaratmak için. Burada ekonomik değil, topluma ve insana değerde bahsediyorum. Akbank olarak 2050 Net Zero Bankacılık Birliği’ne üye olduk. Çok ciddi yaptırımları var. Banka genel müdürü olarak bende belli taahhütlerin altında şahsen imza atıyorum” dedi.
"Ofis eşyalarımızı okul mobilyalarına dönüştürdük"
Türkiye ve Avrupa’nın en büyük ileri dönüşüm projelerinden biri olan “Dönüşümde Gelecek Var” projesinin detaylarından da bahseden Gür, “Dönüşümde Gelecek Var projemizle ile işlevini tamamlamış ofis eşyalarımızı okul mobilyalarına dönüştürdük. Proje sonunda, ileri dönüşümle ürettiğimiz 18 bini aşkın yeni mobilyayı deprem bölgesindeki 1300’den fazla okulda 400 bine yakın öğrencinin kullanımına sunacağız” dedi.
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür: 2025'te sektör bilançoları rahatlayacak
Akbank’tan KOBİ’lere 3 ay ödemesiz dönem ve 36 aya varan vadeli kredi
Akbank'tan Enerjisa Üretim'e 100 milyon dolarlık yeşil finansman