ABD'nin en büyük yatırım bankalarından JPMorgan Chase & Co., Elon Musk'ın 2018 yılında şirketi satın alarak borsadan çıkaracağı yolundaki tehdidini içeren tweeti ile ortaya çıkan belirsizliğin ardından, Tesla Inc.'ye kullanım fiyatının üzerinde vadesi dolan varantlar için 162 milyon dolarlık ödeme yapması talebiyle dava açmıştı.
JPMorgan ile Tesla arasında üç yıldır devam eden hukuk savaşı son buldu. JPMorgan elektrikli araç devi Tesla aleyhine açtığı davadan vazgeçti.
Bloomberg'ün haberine göre; JPMorgan ile Tesla arasındaki anlaşma dün tek sayfalık bir mahkeme dosyasıyla duyuruldu. Taraflar herhangi bir uzlaşma anlaşması açıklaması yaptı.
JPMorgan tarafından 2021 yılında açılan dava 2014 tarihli bir anlaşmaya dayanıyordu. Buna göre; hisseleri belirli bir fiyatın üzerinde işlem gördüğü takdirde Tesla, JPMorgan'a hisse veya nakit olarak bir ödeme yapmak zorundaydı.
Ancak Musk'ın Ağustos 2018'de attığı bir tweet anlaşmayı karmaşık hale getirdi. Tesla İcra Kurulu Başkanı, söz konusu tweet'inde şirketi hisse başına 420 dolardan özelleştirmeyi düşündüğünü ve “finansmanı güvence altına aldığını” söylemişti.
JPMorgan, Tesla'nın hisselerinin oynaklığı da dahil olmak üzere varantların işlem fiyatını ayarlama takdirine sahip olduğunu söyledi.
Tesla'dan karşı dava
Tesla daha sonra JPMorgan'ın tweet'ten yararlanarak 1,9 milyondan fazla varantın işlem fiyatını düşürdüğü iddiasıyla karşı dava açtı.
Bankanın açtığı davayı anlaşmanın kötü niyetle ihlali olarak nitelendirdi.
Eylül ayında davaya bakan Manhattan mahkemesi JPMorgan aleyhine bir karar vermişti.
Kararda, ABD Bölge Yargıcı Paul Gardephe, bankanın sözleşmenin ihlali iddiaları lehine ve Tesla'nın iddiaları aleyhine duruşmadan önce karar verme talebini reddettmişti.
Tesla fabrikasını protesto eden aktivistlere polis müdahalesi
Tesla kazada kapıları kilitledi! 4 kişi öldü
Musk'ın servetine 'Tesla' dopingi
Tesla'nın Şanghay'daki fabrikasında 3 milyonuncu araç üretildi
Tesla'dan iş ilanı: Saati 1620 TL!