Yazdır

Buffett, ABD seçimlerinde hangi adayı destekliyor?

Tarih: 28 Ekim 2024 - 10:52

Warren Buffett, Berkshire'ın çıkarlarını korumak adına, ABD başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump’a destek vermeyeceğini açıkladı.

ABD, 5 Kasım'da eski başkan ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı olan Kamala Harris arasında gerçekleşecek seçime hazırlanıyor.

Berkshire Hathaway CEO’su Warren Buffett, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde Kamala Harris veya Donald Trump’a destek vermeyeceğini açıkladı. Berkshire Hathaway’in internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Buffett’ın “yatırım ürünlerini veya siyasi adayları desteklemeyeceği” net bir dille ifade edildi.

Siyasi konularda sessiz kalmayı tercih eden 94 yaşındaki Buffett, görüşlerini kamuoyuna açıklamanın çalışanlarına ve hissedarlarına zarar verme riskini taşıdığını belirtti.

Buffett, “Herhangi bir konuda görüş bildirdiğinizde, insanları geçici olarak memnun ettiğinizden çok daha fazla kişiyi kalıcı olarak kızdırabilirsiniz” diyerek, bölücü konulara dahil olmanın Berkshire Hathaway’in itibarını ve iş ilişkilerini riske atabileceğini ifade etti.

Buffett ‘deepfake’ mağduru olduBuffett ‘deepfake’ mağduru oldu

 

Oğul Buffett açıkladı: 144 milyar dolar nasıl hibe edilecek?Oğul Buffett açıkladı: 144 milyar dolar nasıl hibe edilecek?

 

Babadan yardım yok! Buffett'tan kızına 'bankaya git' cevabıBabadan yardım yok! Buffett'tan kızına 'bankaya git' cevabı

 

 Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor Bill Gates, Buffet gibi olmak istiyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/buffett-abd-secimlerinde-hangi-adayi-destekliyor/1824738