Yazdır

Bahçeli: Terör baronlarının mesajı ayaklarımızın altında ezildi

Tarih: 26 Ekim 2024 - 16:24

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bölücü terör örgütünün efendileri, Türkiye'ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermişlerdir. Bu mesaj ayaklarımızın altında ezilmiştir. Katiller imha edilmişlerdir" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenecek "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Türkler ile Kürtler 1000 yıllık ortak tarih ve coğrafya sonucunda maddi ve manevi bakımlarda birleşmişlerdir. Bugün ortak tehlikeler karşısında duruyorlar. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi iki taraf için dini ve siyasi farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.

Ziya Gökalp, Mondros Mütarekesi karşısında 'İşlenmiş suçum yoktur. Bir yere gitmeyeceğim' diyen cesur, gözü pek, geri adımı olmayan bir vatanseverdir. Büyükada'da toplanan bir avuç aydın arasında bulunan Ziya Gökalp, 'Çare Türk'ün kendisine gelmesinden ibarettir' demiştir.

Türkler her felaket zamanında içlerinden çıkacak bir kahraman tarafından temsil edecekler, Ergenekon Destanı'ndaki bozkurt gibi onları selamete ulaştıracaktır. İşte o bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Milli Mücadele de ikinci Ergenekon sürecidir.

Hapishane köşeleri, sürgün yılları, haksız eleştiriler, maksatlı saldırılar, iftira boyutundaki sataşmalar merhum Gökalp'i devlet ve millet sevdasından vazgeçirememiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilhamının arka planındaki kahramanıdır.

"Asırlar geçse bile yaralarımız kapanmayacaktır"

Türk milletinin vicdanını, dayanışmasını, tarihsel ilkelerini, dilini, töresini sosyolojik disiplinle analiz etmiştir. Tarihten ders ve ibret almasını bilmiştir. Köksüz düşüncülere, kifayetsiz iddialara, yabancı hayranlığına karşı duran asaletin timsali olmuştur.

Sevr zilletiyle, Orta Anadolu ile Karadeniz'in bir kısmında müteşekkil bölge Türklere yaşam sahası olarak verilmiştir. Asırlar geçse bile yaralarımız kapanmayacaktır. Hesaplaşma bitmemiştir. Sömürü çarkı dönerken, paylaşım kavgaları, emperyalist yayılmacılık, ekonomik sorunlar, soygunlar, cinayet ve soykırım değirmenleri özellikle bölgemizi hedef almıştır.

Osmanlı İmparatorluğu'nun mahkum olduğu trajediye, içten içe çürümeye asla maruz kalmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 101'inci yıldönümünde her türlü tehdidi, cinayet planlarını milli dayanışma ruhuyla berhava etmekten başka ikinci bir seçenek tanımayacağız.

"Makam ve mevki için vicdanını satanları adam yerine koymayız"

Biz dersimizi tarihten aldık. Türküz, Türkçüyüz, Türk milliyetçileriyiz. Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı heveslerini kursaklarında bırakır, burunlarından getiririz. Makam ve mevki için vicdanını satanları adam yerine koymayız.

Sağduyulu tavrımızı yanlışa yormasınlar. Dün müstevlilerin yapamadığını, bugün terör örgütlerini sahaya süren küresel emperyalizm asla başaramayacaktır. Milli sanayimize saldıranların çabası boşunadır. Soykırımcıların demir kubbeleri varsa, bizim de iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var.

İsrail'in misilleme bahanesiyle İran'a düzenlediği saldırı yalnızca taktik, stratejik bir operasyondur. Ortadoğu'daki test sahasıdır. İran'ın vurulması irili ufaklı tepkileri kontrol edecek simülasyondur. Davud Koridoru'nu aktif etmek için fırsat kollayanların İran saldırısı ara istasyondur. Saldırıyı kınıyorum.

Düşmanı vatandan temizleyip Cumhuriyeti ilan etmiştik, şimdi terörü yok edip Türkiye Yüzyılı yapacağız. Birbirimize girerek düşman sevindirmeyeceğiz.

"Türkiye'yi geçemeyecekler"

Gazze'yi yurdumuza taşımak istiyorlar. Kapalı devre oyunlara müracaat ediyorlar. Uyanık olalım, birbirimizden kopmamız projelendiriliyor. Bizbirimize yumruk sıkmamız dayatılıyor. TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı PKK/YPG/PYD'nin kimlerin maşası olduğunu gözler önüne sermiştir. Bölücü terör örgütünün efendileri, Türkiye'ye terör baronlarının talimatıyla kanlı mesaj vermişlerdir. Bu mesaj ayaklarımızın altında ezilmiştir. Katiller imha edilmişlerdir. Teröristler ile muasım unsurlar sonuç alamayacaklar, Türkiye'yi geçemeyecekler. Kaderimiz 1000 yıllık kardeşliğimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti şehit kanlarıyla ve fedakarlıklarla vücut bulmuş, sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir. Tuzakları bozarak, yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti Cumhuriyet ile birlikte çok daha ileriye erişmeyi hak etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılının ilk yılında milli emanetler asla zedelenmeyecek, asla zaafa uğramayacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve kahramanlarımıza rahmet diliyoruz.

Yeni yüzyılda terörsüz Türkiye, huzulu, müreffeh ve muassır Türkiye'ye el ele ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, terörü kaynağında yok etme, terör devletini yok etme mücadelesinde yanında olacağımızı ilan ediyorum."

Açıklamada Bahçeli ayrıntısı! TUSAŞ saldırısını PKK üstlendiAçıklamada Bahçeli ayrıntısı! TUSAŞ saldırısını PKK üstlendi

 

Özel'den 'Bahçeli' mesajı: CHP olarak tam destek vereceğizÖzel'den 'Bahçeli' mesajı: CHP olarak tam destek vereceğiz

 

Erdoğan'dan Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilk yanıt! Tarihi fırsat penceresi açtıkErdoğan'dan Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilk yanıt! Tarihi fırsat penceresi açtık

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bahceli-teror-baronlarinin-mesaji-ayaklarimizin-altinda-ezildi/1824588