Yazdır

Kuzey Kore, Rusya’ya yeniden asker göndermeye mi hazırlanıyor?

Tarih: 26 Ekim 2024 - 10:32

Güney Kore’nin müttefiklerine sunduğu istihbarat raporuna göre, 1.500 Kuzey Kore askerinin Rusya’nın Uzak Doğu bölgesinde eğitim gördüğü belirtildi


Güney Kore istihbaratı Kuzey Kore’nin Rusya’ya ikinci bir askeri personel grubu göndermeyi planladığını öne sürdü.

Bloomberg’in haberine göre, halihazırda, özel kuvvetlerden oluşan yaklaşık 1.500 Kuzey Kore askerinin Rusya’nın Uzak Doğu bölgesinde eğitim gördüğü belirtiliyor. Güney Kore’nin müttefiklerine sunduğu istihbarat raporuna göre, bu yeni grup da savaş deneyimi ve lojistik destek eğitimi alacak.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da, Kuzey Kore’nin askeri personel gönderdiğine dair kanıtlar olduğunu belirtti.

Ancak gönderilen askerlerin tam olarak ne tür görevlerde bulunduğuna dair net bilgi olmadığını ifade etti.

Pyongyang ve Moskova, Kuzey Kore askerlerinin varlığını reddederek bu iddiaları “temelsiz söylentiler” olarak nitelendirdi. Kuzey Kore’nin BM misyonu ise, iddiaları “abartılı” buldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, BRICS zirvesinde, NATO’nun Ukrayna’da doğrudan müdahil olduğu iddialarına dikkat çekerek, Rusya’nın karşı tarafın askeri hamlelerine hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan, Rusya ile Kuzey Kore arasında 2023 Haziran’ında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması çerçevesinde askeri destek konusunda özel hükümler bulunduğu ileri sürülüyor.

Wall Street Journal’a göre, anlaşmanın gizli bir maddesi, Kuzey Kore’nin askeri personelinin Rusya’ya gönderilmesine olanak tanıyor.

Seul hükümeti, Kuzey Kore askerlerinin Rusya’ya sevk edilmesi konusundaki iddiaların ardından Ukrayna’ya daha fazla askeri destek sağlama olasılığını gözden geçiriyor.

Güney Kore, daha önce Ukrayna’ya yalnızca mali yardım sağlıyor ve ölümcül olmayan ekipman desteğinde bulunuyordu.

Ancak Moskova, Seul’ün Ukrayna’ya silah desteğini “büyük bir hata” olarak değerlendirdi ve bu tür yardımların çatışmanın süresini uzatmaktan başka bir işe yaramayacağını savundu.(Haberrus)

Ukrayna'dan Kuzey Koreli askerlere 'teslim olun' çağrısı!Ukrayna'dan Kuzey Koreli askerlere 'teslim olun' çağrısı!

 

Savaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdiSavaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kuzey-kore-rusyaya-yeniden-asker-gondermeye-mi-hazirlaniyor/1824551