Yazdır

Rusya’da zarar açıklayan bankalar

Tarih: 26 Ekim 2024 - 10:10

BCF Bank Analitik Departmanı Başkanı Maksim Osadçiy’ni analizine göre, eylül ayında Unicredit Bank Rus bankaları arasında en büyük zararı gördü. İkinci sırayı da Russkiy Standard Bank aldı


BCF Bank Analitik Departmanı Başkanı Maksim Osadçiy’nin, resmi Rus haber ajansı RIA Novosti için yaptığı hesaplamaya göre, Eylül ayında Unicredit Bank Rus bankaları arasında en büyük zararı gördü.

BCF Bank Analitik Departmanı Başkanı Maksim Osadçiy’nin, konu hakkında yaptığı açıklamada, “1 Ekim itibarıyla yapılan raporlamaya göre (101 form), İtalyan UniCredit Group’un Rusya’daki iştirakinin eylül ayı zararı 10,7 milyar ruble oldu. Bu göstergeye göre, ikinci sırada Russkiy Standard Bank (1,1 milyar ruble), üçüncü sırada VUZ-Bank (1 milyar ruble), dördüncü sırada Timer Bank (900 milyon ruble) ve beşinci sırada ise International Financial Club Bank (700 milyon ruble) yer almaktadır. VUZ-Bank ve Timer Bank kurtarma paketi kapsamındadır,” dedi.

Osadçiy, Unicredit’in 2024 yılının ilk 8 ayında net kârının 42,5 milyar ruble olduğunu ve bu göstergeye göre Rus bankaları arasında yedinci sırada yer aldığını, ancak 9 aylık net kârın 31,7 milyar rubleye düşmesiyle birlikte bankanın ancak 15. sırada yer alabildiğini belirtti.

Osadçiy ayrıca, Eylül ayındaki zararın ana nedeninin rezervlerdeki 16,9 milyar rublelik artış olduğunu da ekledi. Aynı dönemde, hane halkı mevduatları 6,4 milyar ruble, halka verilen krediler ise 1,3 milyar ruble azaldı.

Bu arada, Raiffeisenbank, 2024 yılının 8 ve 9 aylık dönemleri ile Eylül ayında net kâr açısından Rus bankaları arasında beşinci sırada yer aldı. Avusturyalı Raiffeisen Group’un Rusya’daki iştirakinin 9 aylık kârı 107,3 milyar rubleye ulaştı.(Gazetemru)

İsveç, Rusya ile vergilendirme anlaşmasını askıya alacakİsveç, Rusya ile vergilendirme anlaşmasını askıya alacak

 

Rusya'dan tarihi faiz hamlesi: Rekor kırıldıRusya'dan tarihi faiz hamlesi: Rekor kırıldı

 

Rusya 'dondurulan varlıkların kullanımına' misilleme yapacakRusya 'dondurulan varlıkların kullanımına' misilleme yapacak

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/rusyada-zarar-aciklayan-bankalar/1824548