Yazdır

Ukrayna'dan Kuzey Koreli askerlere 'teslim olun' çağrısı!

Tarih: 25 Ekim 2024 - 15:45

Ukrayna'dan Kuzey Koreli askerlere 'teslim olun' çağrısı yapılarak güvenlik, gıda ve tıbbi bakım sözü verildi.

Ukrayna'dan Kuzey Koreli askerlere 'teslim olun' çağrısı yapıldı. Kiev'in 'Yaşamak İstiyorum' projesi, ilk Pyongyang birliklerinin Rusya'nın sınır bölgesi Kursk'taki savaş bölgesine ulaşmasıyla birlikte, Korece dilinde yayınladığı yeni videoda Kuzey Kore askerlerini Ukrayna güçlerine teslim olmaya çağırıyor.

Ukrayna, Rusya için savaşan Kuzey Koreli askerler için başlattığı "Yaşamak İstiyorum" projesi ile Kore dilinde yeni bir video yayınlayarak, askerlere savaş bölgelerine gönderilmeleri halinde Ukrayna kuvvetlerine teslim olmaları çağrısında bulundu.

Videoda Ukrayna'daki savaş esiri kampları gösteriliyor ve teslim olduktan sonra askerlerin Cenevre Sözleşmelerine uygun olarak tutulacağı, Ukrayna tarafınca güvenli gözaltı koşulları, yiyecek ve tıbbi bakımın garanti edileceği vaat ediliyor.

Açıklamada, "Pyongyang, Rusya'ya yardım için ne kadar asker gönderirse göndersin, varış noktası neresi olursa olsun, Ukrayna savaş esiri kampları her milletten, dinden ve ideolojik görüşten askerleri kabul etmeye hazırdır," denildi.

''YABANCI BİR ÜLKEDE ANLAMSIZCA ÖLMEMELİSİNİZ''

Yaşamak İstiyorum projesine ait X hesabında Korece hazırlanan videoda, "Yabancı bir ülkede anlamsızca ölmemelisiniz. Evlerine asla dönemeyecek olan yüz binlerce Rus askerinin kaderini paylaşmamalısınız," ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'ne göre, ilk Kuzey Kore askeri birlikleri Çarşamba günü Rusya'nın Kursk bölgesindeki savaş bölgesine ulaştı.

❗️❗️조선인민군 병사들에게 전합니다. 푸틴 정권을 돕기 위해 파견된 여러분, 다른 나라의 땅에서 무의미하게 죽을 필요가 없습니다. 이미 수십만 러시아 군인들이 집으로 돌아오지 못할 운명을 겪고 있으며, 여러분이 그 길을 따를 필요는 없습니다! ⤵️ pic.twitter.com/0bWuZuyylX

— Проект «Хочу жить» (@hochuzhit_com) October 23, 2024

'YAŞAMAK İSTİYORUM' NEDİR?

Eylül 2022'de Ukrayna İstihbarat Ana Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 24 saat açık telefon hattı, Rus askerlerinin kendi istekleriyle kendilerini ya da birliklerini Ukrayna ordusuna teslim etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ukrayna Savunma İstihbaratı temsilcisi Andrii Yusov bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, haziran ayı itibariyle 300'den fazla Rus askerinin hükümet tarafından oluşturulan bu girişimi kullanarak Ukrayna esaretine teslim olduğunu bildirdi.

Ukrayna Savunma İstihbaratı temsilcisi Andrii Yusov, "Teslim olmak isteyenlerin sayısı arttı. Sadece bu proje çerçevesinde 300'den fazla Rus işgalci Ukrayna esaretine teslim oldu. Bazıları hemen takas edilmeme, hatta güvenlik ve savunma güçlerine katılma isteklerini dile getirdi," dedi.

Ukrayna Savunma İstihbaratı temsilcisi Andrii Yusov'a göre 35.000'den fazla başvuru "çoğunlukla görevdeki Rus askeri personelinin yanı sıra Rus Silahlı Kuvvetleri'ne girebilecek ve kendilerini korumak isteyen, saldırı savaşında yer almamak ve savaş suçlusu olmak istemeyen kişilerden" geldi.

Bu kişilerin büyük çoğunluğu "düşmanlıklar" sona erdikten sonra anavatanlarına dönmeye istekli, ancak yasalarla ileride sorun yaşamamak için esir olarak kaydediliyorlar ve gönüllü olarak iltica ettikleri ya da teslim oldukları belirtilmiyor.

Diğer taraftan, Kuzey Kore vatandaşlarının internete erişimi yok ve çok azının bilgisayarı var.

Kuzey Kore'deki akıllı telefonların işlevi sınırlı ve onları yalnızca temel iletişim ile devlet onaylı içerik tüketimi için yararlı kılan gözetim önlemlerine tabi.

ÜLKE ÇAPINDA YASAKLANDI

Rusya'da "Yaşamak İstiyorum" projesi web sitesi, yayına başlamasının üzerinden bir ay geçmeden ülke çapında yasaklandı.

Ancak bir VPN ya da mesajlaşma programları, yardım hattı ve Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından işletilen bir sohbet robotu kullanarak siteye erişmek hala mümkün.

"Kuzey Kore Ukrayna'ya girerse, ABD askeri eylemi düşünmeli"

 

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin Rusya hamlesine karşı mesaj!Güney Kore'den Kuzey Kore'nin Rusya hamlesine karşı mesaj!

 

Savaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdiSavaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdi

 

Kuzey Kore'den nükleer caydırıcılığın artırılması çağrısıKuzey Kore'den nükleer caydırıcılığın artırılması çağrısı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ukraynadan-kuzey-koreli-askerlere-teslim-olun-cagrisi/1824423