Yazdır

Otomobil ilanlarına yeni düzenleme! Uymayanlara ceza geliyor

Tarih: 25 Ekim 2024 - 08:30

Otomobil ilanlarına yeni düzenleme geliyor. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, araç ilanlarına bir takım değişiklikler yapılacağını söyledi.


Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanları ile ilgili olarak bazı sosyal medya şirketlerine yönelik yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

100 BİN LİRAYA KADAR CEZA UYGULANACAK

Habertürk'te yer alan habere göre Bakan Yardımcısı Gürcan,"Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak" ifadelerini kullandı.

OTOMOBİL BAYİLERİ DE MERCEK ALTINDA

Gürcan, motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yapılan değişiklikle distribütörlere de bazı yükümlülükler getirdiklerini belirterek, “Yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fi yatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye aldık” şeklinde konuştu.

Çinli otomobil üreticisi GAC Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi düşünüyorÇinli otomobil üreticisi GAC Avrupa'da elektrikli araç üretmeyi düşünüyor

 

Otomobil satışlarında yeni dönem başlıyorOtomobil satışlarında yeni dönem başlıyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/otomobil-ilanlarina-yeni-duzenleme-uymayanlara-ceza-geliyor/1824319