Yazdır

Yellen ile Kato, döviz kuru hareketlerini görüştüler

Tarih: 25 Ekim 2024 - 07:27

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato ile döviz kuru hareketlerini ele aldıkları görüşmede ABD ile Japonya'nın yakın iletişim içinde olması gerektiğini teyit ettiler.

Japonya'nın uluslararası işlerden sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı Atsushi Mimura, Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in Perşembe günü gerçekleştirdikleri ikili görüşmede diğer konuların yanı sıra son döviz kuru hareketlerini ele aldıklarını söyledi.

Mimura gazetecilere yaptığı açıklamada, "İki taraf döviz kuru hareketlerini ele aldı ve ABD ile Japonya'nın yakın iletişim içinde olması gerektiğini teyit etti" dedi.

Zayıf yen, hammadde ithalatının maliyetini artırarak hane halkına ve perakendecilere zarar verdiği için Japon politika yapıcılar için bir endişe kaynağı haline geldi.

Mimura, "Son zamanlarda döviz kurlarında tek taraflı, keskin hareketler gördük. Döviz kurlarının temelleri yansıtacak şekilde hareket etmesi arzu edilir. Spekülasyondan kaynaklananlar da dahil olmak üzere döviz hareketlerine karşı giderek daha dikkatli olacağız" diye konuştu.

Tokyo'da çekirdek enflasyon yüzde 2'nin altına indiTokyo'da çekirdek enflasyon yüzde 2'nin altına indi

 

Çin Merkez Bankası faizi sabit tuttuÇin Merkez Bankası faizi sabit tuttu

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yellen-ile-kato-doviz-kuru-hareketlerini-gorustuler/1824302