Yazdır

Bakan Şimşek enflasyonla mücadelede 2025'i işaret etti

Tarih: 25 Ekim 2024 - 01:24

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, ''"2025 yılı enflasyonla mücadelede dönüm noktası olacak" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ve Dünya Bankası yıllık olağan toplantıları için gittiği ABD'de mali politikanın enflasyonla mücadele sürecinde daha güçlü devreye gireceğini belirterek, "2025 yılı enflasyonla mücadelede dönüm noktası olacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası yıllık olağan toplantıları için ABD'nin başkenti Washington'da temaslarını sürdürüyor.

Bakan Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün düzenlediği toplantıda Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek yılın enflasyonla mücadelede dönüm noktası olacağını vurgulayan Şimşek, mali politikanın bu süreçte daha güçlü devreye gireceğini ifade etti.

"Gelecek yıl dönüm noktası olacak. Enflasyon hala kabul edilemeyecek kadar yüksek. Dolayısıyla bir numaralı önceliğimiz fiyat istikrarının sağlanması. Mali disiplini yeniden tesis etmeyi ve cari açığı daraltarak sürdürülebilir bir dış denge hedefliyoruz. Yapısal reformların hayata geçirilmesi de öncelikli hedeflerimiz arasında."

''TÜRK LİRASINA GÜVEN ARTIYOR''

Enflasyonu düşürmek için Merkez Bankası'na destek vermeyi hedeflediklerini söyleyen Şimşek, reformlar için mali alan yaratılması gerektiğine dikkat çekti.

Şimşek, Türkiye'nin rezervlerinin yeniden inşa edildiğine dikkat çekerek, bu başarının bir kısmının Türk lirasına olan güvenin artmasından kaynaklandığını belirtti.

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'deBüyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

 

Geriden gelen Fenerbahçe 1 puanı kaptıGeriden gelen Fenerbahçe 1 puanı kaptı

 

Beşiktaş, Fransa'dan zaferle dönüyorBeşiktaş, Fransa'dan zaferle dönüyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bakan-simsek-enflasyonla-mucadelede-2025i-isaret-etti/1824287