Yazdır

BM’den İsrail’e çağrı: Saldırıları derhal durdur

Tarih: 24 Ekim 2024 - 20:29

İsrail’in Suriye’yi Lübnan’a bağlayan El-Masna Sınır Kapısı’na saldırması tepki çekiyor. BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Abdelmoula, “Saldırı kabul edilemez. Saldırılar yardım akışını ve sivillerin güvenli bölgeye geçişini engelliyor" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Adam Abdelmoula, İsrail'in Suriye'yi Lübnan'a bağlayan El-Masna Sınır Kapısı'nı 22 Ekim’de ikinci kez hedef almasının "kabul edilemez" olduğunu belirterek, bu saldırılara acilen son verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in, sınır kapısındaki ana yola 3 haftadan daha kısa süre içinde ikinci kez hava saldırısı düzenlemesinin "kabul edilemez" olduğunu vurgulayan Abdelmoula, bu hava saldırılarının bölgeye insani yardım akışını engellemenin yanı sıra sivillerin güvenli bir yere ulaşmasını da önlediğini ve onları Suriye'ye giden daha uzun ve daha tehlikeli alternatif yollar bulmaya ittiğini belirtti.

Abdelmoula, saldırıların "bu hayati rotayı geçilmez hale getirdiğine" dikkati çekerek, "Tehlikeden kaçan insanlar için ciddi riskler oluşturan bu tür saldırılara derhal son verilmesi çağrısında bulunuyorum. Siviller, her zaman ve her nerede olurlarsa olsunlar korunmalıdır" dedi.

BM'den korkutan uyarıBM'den korkutan uyarı

 

İsrail'den hava saldırısı: 2 BM çalışanı öldüİsrail'den hava saldırısı: 2 BM çalışanı öldü

 

BM: İsrail saldırılarıyla Gazze 70 yıl geriye gittiBM: İsrail saldırılarıyla Gazze 70 yıl geriye gitti

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bmden-israile-cagri-saldirilari-derhal-durdur/1824245