Yazdır

Çiftlerin ekonomilerini ayırması ilişkileri için daha mı iyi?

Tarih: 24 Ekim 2024 - 17:56

Uzmanlar, çiftlerin mali durumlarını ayrı tutmalarının olumlu yanları olduğu görüşünde.

FINANSINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Genç nesil Amerikalılar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde evlendİklerinde, mali durumlarını ayrı tutma olasılıkları ebeveynlerinden daha yüksek oluyor.

Finansingundemi.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar, genç neslin mali durumlarını ayrı tutmaları için makul nedenleri olduğunu söylüyor.

Kültürel ve toplumsal varsayımlar

Fortune’dan Alicia Adamczyk’in haberine göre, Brighton Jones'ta sertifikalı boşanma mali analisti olan Jessica Ray, mali durumların her çift, özellikle de yeni evliler için büyük bir tartışma konusu olduğunu ve her çiftin durumu farklı olduğundan, bunları ne zaman birleştirip birleştirmeme konusunda tek bir doğru yanıt olmadığını söylüyor.

Birçok danışman, varlıkları birleştirmenin güven oluşturduğunu ve her eşin faturaları ödeme ve aile bütçesi oluşturma sürecine katılmasını kolaylaştırdığını söylerken Ray farklı bir yol izliyor. Çiftlerin mali durumlarını nasıl yapılandırdıklarına daha yakından bakmalarının ve düzenlemenin bir veya iki kişinin değerlerini yansıtmayan kültürel veya toplumsal varsayımlara dayanıp dayanmadığına karar vermeleri gerektiğini söylüyor.

Ray, “Kolaylığa değer veriyorsanız, o zaman ortak mali durum sizin için doğru yol olabilir” diyor; ancak Ray, “Biraz karmaşıklığa razıysanız, varlıkları kendi adınıza tutmanın avantajları koruma durumunda işe yarar. Bütçelerinizi ayırarak başlayın. Ortak harcamalar için ortak bir hesabınız olsun ve sonra kendi hesabınız olsun. Biraz parayı ortak hesaba, geri kalanını da kişisel hesabınıza aktarın” diye ekliyor.

Kadınlar daha bağımsız hissediyor

Ray, koruma derken boşanma durumundan bahsetmesinin yanı sıra, alacaklıların varlıkların peşine düşmesi veya hayatın ilerleyen dönemlerinde hükümet programlarına hak kazanabilmek için de aynı durumun geçerli olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, mali işleri ayrı tutmanın her eşin, özellikle de kadınların daha bağımsız hissetmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor. “Hayatlarının ilerleyen dönemlerinde evlenen ve kariyerlerini ve birikimlerini kendi başlarına inşa etmek için zamanları olan kişiler için, mali durumlarını ayrı tutmak kimliklerinin önemli bir parçası olabilir” diyen Ray, “Mali işleri birleştirmemenin daha yaygın ve rahat olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz ve bu gerçekten de sorun değil. Boşanma bu nedenlerden biri ancak kadınlar kendi servetlerini yaratırken kendilerini güçlendirme istekleri de bir diğer neden olarak öne çıkıyor” diye ekliyor.

Senin, benim ve bizim stratejisi

Equitable Advisors'da sertifikalı bir finansal planlamacı olan Jody D'Agostini, genellikle müşterilerine çoğunlukla ortak finansmanlara sahip olmalarını tavsiye ediyor; en azından Ray'in yukarıda açıkladığı ölçüde, yani ortak bir hesap var ancak her ortağın kendi hesabı da var. Bu finans camiasında “Senin, benim ve bizim” olarak adlandırılan bir strateji. Ancak denklemin değiştiği durumlar da oluyor.

D’Agostini müşterilerine aileden gelen mirasları veya hediyeleri evlilik mallarıyla karıştırmamalarını söylüyor. Bu, mirası ortak bir hesaba yatırmamak ve parayı ortak faturaları veya ortak bir borcu ödemek için kullanmamak anlamına geliyor. D’Agostini, “Bunun yerine, yalnızca adınızın yazılı olduğu bir hesaba yatırın” diyor.

D'Agostini, “Bunu size veren kişinin amacı, onu eşiniz için değil, sizin yararınıza size devretmektir” diyor ve ekliyor: “Tekrar ediyorum, bu boşanma durumunda veya hatta mali tacizden kaçmak için koruma amaçlıdır. Miras, siz ondan gelir elde etmeye başlamadığınız sürece asla evlilik malı olarak kabul edilmez.”

Bu noktaya kadar, çoğu eyalette miras, evlilik malının bir parçası olarak değil, ayrı bir mal olarak kabul ediliyor. Yani miras, evlilik sırasında kazanılan paradan veya edinilen diğer mallardan farklı bir statüye sahip. Ancak onu evlilik mallarınızla karıştırmaya başlarsanız ve daha sonra boşanırsanız, sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Evlilik öncesi sözleşme

D’Agostini ayrıca her bir partnerin, boşanma durumunda işleri kolaylaştırmak için bile olsa, evlilik öncesi mal varlıklarını ayrı tutması gerektiğinin altını çiziyor ve "Bu, evlilik öncesi bir anlaşma yoluyla yapılabilir” diyor. D’Agostini, “Evlilik öncesi sözleşme, belirli miktarda varlığa sahip profesyonel çiftlere yardımcı olabilir” diye ekliyor.

Finansları ayrı tutmanın mantıklı olduğu bir başka örnek de eşlerden birinin veya her ikisinin de çocukları olmasına rağmen yaptığı ikinci evlilik durumu. Bu durumda parayı ayrı tutmak, her eşin evlilikten önce edindiği varlıkların ölümünden sonra çocuklarına gitmesini sağlamaya yardımcı olabiliyor.

D’Agostini, “Mirasınızın eşinize ve ardından onun çocuklarına gidebileceği hatalar yapmak istemiyorsanız evlenmeden önce miras planınızı hazırlayın” diyor.

Evlenen çiftler finansal hayatlarını nasıl birleştirmeli?Evlenen çiftler finansal hayatlarını nasıl birleştirmeli?

 

Çiftler para konusunu neden konuşmuyor?Çiftler para konusunu neden konuşmuyor?

 

Çiftler bu konuları mutlaka konuşmalıÇiftler bu konuları mutlaka konuşmalı

 

Z kuşağı çiftleri finansal hayatlarını birleştirmiyorZ kuşağı çiftleri finansal hayatlarını birleştirmiyor

 

Birlikte yaşayacak çiftlere 3 kritik tavsiyeBirlikte yaşayacak çiftlere 3 kritik tavsiye

 

Çiftler ‘para’ konusunu nasıl konuşmalı?Çiftler ‘para’ konusunu nasıl konuşmalı?

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ciftlerin-ekonomilerini-ayirmasi-iliskileri-icin-daha-mi-iyi/1824218