Yazdır

MB Başkanı Karahan'dan asgari ücret mesajı

Tarih: 24 Ekim 2024 - 17:37

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ABD'de yatırımcılara yüzde 25'lik asgari ücret artışının enflasyon görünümüyle tutarlı olduğu mesajını verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın ABD temasları devam ediyor.

TCMB Başkanı Karahan’ın Washington’da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde 2025 para politikasını şekillendirirken asgari ücret artışı boyutunu da değerlendirmeye alacakları mesajını verdiği belirtildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Karahan, çarşamba günkü yatırımcılarla toplantısında yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.

Asgari ücret için tespit komisyonu çalışmalarını aralık ayında sonlandıracak ve 2025 asgari ücretini kamuoyuna duyuracak. Açıklanacak ücret asgari ücretle çalışanlar kadar diğer ücretli çalışanlar için de bir gösterge olarak ele alınacak.

Ekonomi yönetiminden daha önce gelen mesajlar hedeflenen enflasyonu odağına alan bir yaklaşıma işaret ederken, iş dünyası ise vergi düzenlemelerini öne çıkaran mesajlar verdi.

IMF'den Ankara'ya asgari ücret çağrısıIMF'den Ankara'ya asgari ücret çağrısı

 

Bakan Işıkhan'dan kritik açıklamalar: Asgari ücret, emeklilik...Bakan Işıkhan'dan kritik açıklamalar: Asgari ücret, emeklilik...

 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlarYeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlar

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/mb-baskani-karahandan-asgari-ucret-mesaji/1824207