Yazdır

Arap Birliği ve Afrika ülkeleri TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı

Tarih: 24 Ekim 2024 - 16:39

Afrika ülkeleri ve Arap Birliği, TUSAŞ'ın Kahramankazan' daki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TUSAŞ) başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesine dün düzenlenen saldırının ardından dünya ülkeleri Türkiye'ye dayanışma mesajı gönderdi.

Afrika ülkeleri, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınayarak başsağlığı diledi.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı İbrahim Traore, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Bu kanlı saldırının ardından Türk halkı ve (Cumhurbaşkanı Recep) Tayyip Erdoğan ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çabalarımızı baltalamayı amaçlayan bu korkakça ve barbarca eylemi şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.

KDC Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, saldırının "mümkün olan en güçlü şekilde kınandığı" vurgulanarak, yaralılara acil şifalar dilendi.

Senegal, Sudan, Somali ve Mali de dün saldırıya ilişkin kınama ve taziye mesajları yayımlamıştı.

Arap Birliği'nden kınama

Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Ahmed Ebu Gayt, TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısında vefat eden vatandaşlar için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a hitaben taziye ve dayanışma mesajı yayımladı.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının her türlü insani ve dini değerlere aykırı olduğunu vurgulayan Ebu Gayt, söz konusu terör saldırısını kınadı.

Ebu Gayt, Arap Birliğinin kaynağı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşı değişmez tutumunun altını çizdi.

TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu'ndan terör saldırısı sonrası TUSAŞ Genel Müdürü Demiroğlu'ndan terör saldırısı sonrası "savunma sanayisinde kararlı duruş" mesajı

 

 Terör neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Milli muharip uçak KAAN gündemdeyken... Terör neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Milli muharip uçak KAAN gündemdeyken...

 

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısıAnkara'da TUSAŞ'a terör saldırısı

 

TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralıTUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehit, 22 yaralı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/arap-birligi-ve-afrika-ulkeleri-tusasa-yonelik-teror-saldirisini-kinadi/1824192