Yazdır

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin Rusya hamlesine karşı mesaj!

Tarih: 24 Ekim 2024 - 14:59

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker göndermesine karşı ülkesinin "boş durmayacağını" ve duruma bağlı olarak adım adım gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.


Başkent Seul'de Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile bir araya gelen Yoon, iki ülkenin güvenlik tehditlerine karşı birlikte hareket edeceğini vurguladı. Görüşmede, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker gönderme hamlesi ve iki ülke arasındaki "yasadışı" askeri işbirliği şiddetle kınandı. Yoon, bu işbirliğinin Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın ihlali olduğunu ve küresel güvenliği tehdit eden bir provokasyon olarak görüldüğünü söyledi.

Kuzey Kore'nin Asker Gönderme Hamlesi

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), yaklaşık 3 bin Kuzey Kore askerinin Rusya’ya gönderildiğini ve bu sayının aralık ayına kadar 10 bine ulaşabileceğini açıkladı. Kuzey Kore askerlerinin, Ukrayna'daki çatışmalarda Rusya'ya destek sağlamak amacıyla konuşlandırıldığı ifade edildi.

Güney Kore ve Polonya Arasında Savunma İşbirliği

Yoon, Polonya’ya K2 tanklarının tedariki için yaklaşık 7 milyar dolar tutarındaki ek anlaşmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. Polonya, 2022 yılında Güney Kore'den askeri ekipmanlar satın alarak savunma gücünü artırmıştı. Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Güney Kore silahlarının Polonya'da üretilmesi için işbirliğini genişletmek istediklerini belirterek, bu silahların diğer Avrupa ülkelerine de ihraç edilmesi hedefini paylaştı.

İki lider, Ukrayna’nın yeniden yapılanma sürecinde de işbirliği yapma kararı aldı. Savunma alanındaki istişare mekanizmalarının güçlendirilmesi ve ortak üretim projelerinin artırılması gündemde.

Savaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdiSavaşın kapsamı genişliyor! Kuzey Kore asker gönderdi

 

Kuzey Kore'den nükleer caydırıcılığın artırılması çağrısıKuzey Kore'den nükleer caydırıcılığın artırılması çağrısı

 

ABD, Kuzey Kore'nin Ukrayna'da savaşa katıldığı iddialarını araştırıyorABD, Kuzey Kore'nin Ukrayna'da savaşa katıldığı iddialarını araştırıyor

 

Ukrayna'dan ilginç iddia: Kuzey Kore askerleri Rusya'daUkrayna'dan ilginç iddia: Kuzey Kore askerleri Rusya'da

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/guney-koreden-kuzey-korenin-rusya-hamlesine-karsi-mesaj/1824175