Yazdır

Buffett ‘deepfake’ mağduru oldu

Tarih: 24 Ekim 2024 - 14:11

ABD seçimlerine az bir süre kala deepfake teknolojisi de devreye girdi. Milyarder Warren Buffett kendi şirketinin internet sitesinden yaptığı açıklamada ‘O videolardaki ben değilim’ dedi

FINANSINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett sosyal medyada ismini kullanarak bir yatırım ürününü veya siyasetçiyi destekleyenler konusunda endişeli. Buffett ismini kullananların ve deepfake teknolojisiyle açıklamalarını taklit edenlerin sayısının arttığı konusunda uyardı. CNBC’nin haberine göre, Berkshire Hathaway’in resmi internet sitesinde de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sosyal medyanın artan kullanımıyla birlikte, Bay Buffett'ın çeşitli yatırım ürünlerini onayladığı veya siyasi isimleri onayladığı veya desteklediği ile ilgili çok sayıda gerçeklik payı olmayan iddia dolaşıyor. Bay Buffett ne şimdi ne de gelecekte hiçbir yatırım ürününü onaylamıyor ve hiçbir siyasi adayı onaylamıyor veya destek vermiyor.”

Berkshire'ın Başkanı ve CEO'su, CNBC'deki açıklamasında, "İnsanların beni taklit etmesinden endişeleniyorum ve bu yüzden bu uyarıyı Berkshire internet sitesine koyduk. Kimse onlara nasıl yatırım yapacaklarını ya da nasıl oy kullanacaklarını anlattığımı söyleyenlere inanmasın” dedi.

Buffett’ın açıklaması ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen seçim yarışının kızıştığı bir zamanda geldi Silikon Vadisi’nden Elon Musk, Bill Ackman ve Mark Cuban gibi ünlü isimler seçimlerde kimi desteklediklerini açıkça paylaştı. New York Times’ın salı günü paylaştığı bir habere göre Bill Gates de Harris’in adaylığını destekleyen kâr amacı gütmeyen bir kuruluşa 50 milyon dolarlık bağış yaptı.

Ayrıca, teknolojideki gelişmeler sonucu çeşitli görüntü veya videoların gerçeğe yakın biçimde üretilmesi de endişeleri artırıyor. Yapay zeka kullanılarak üretilen bu deepfake içerikler seçmenlere yanlış bilgi verilmesine sebep olabilir. Bu gibi içeriklerin dolandırıcılık için kullanılması riski de bulunuyor.

Buffett’ın herhangi bir yatırım ürününü veya kripto para birimini onaylaması, efsane yatırımcıyı tanıyanlar için ciddi bir şüphe uyandıracaktır. Zira Buffett Bitcoin’e karşı tavır aldığını ve düşük maliyetli endeks fonlarını tercih ettiğini her fırsatta dile getirir.

Ancak Buffett asla böyle bir destek açıklaması yapmayacağını herkesin bilmesinden emin olmak istiyor. Buffett’ın bu hamlesi Instagram’da yayınlanan ve efsane yatırımcının bir adayı desteklediğini ifade eden sahte bir içerikle tetiklendi.

Videolarda gördüğü kişinin kendisi olmadığını vurgulayan Buffett, CNBC’deki açıklamasında, “Instagram’a nasıl gireceğimi bile bilmiyorum. Benim görüntümle ve benim sesimle ilgili gördükleri hiçbir şey ben değilim” ifadelerine yer verdi.

Elon Musk Trump için kesenin ağzını açtıElon Musk Trump için kesenin ağzını açtı

 

Bill Gates'ten Kamala Harris'e 50 milyon dolar bağışBill Gates'ten Kamala Harris'e 50 milyon dolar bağış

 

"Rusya, İran ve Çin, ABD seçimlerini etkilemeye çalışıyor"

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/buffett-deepfake-magduru-oldu/1824152