Yazdır

Japonya Maliye Bakanı: Yendeki zayıflığı dikkatle izliyoruz

Tarih: 24 Ekim 2024 - 07:34

Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, dolar karşısında son 3 ayın en düşük seviyesine ulaşan yenin durumunu dikkatle izlediklerini belirtti

Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, yendeki son zayıflamayı daha dikkatli izleyeceklerini belirterek, hareketlerin hızlı ve tek taraflı göründüğünü söyledi.

Kato, G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hükümet, spekülatif hareketler de dahil olmak üzere döviz piyasasındaki gelişmeleri dikkatle izleyecek ve aciliyet duygusunu daha da arttıracak" dedi.

Japonya Maliye Bakanı, "Döviz kurlarının ekonomik temelleri yansıtacak şekilde istikrarlı bir şekilde hareket etmesi önemli" dedi ve kur seviyeleri ya da müdahaleye ilişkin ayrıntılar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Yen, dün gece dolar karşısında kısa bir süreliğine 153 eşiğini aşarak yaklaşık üç ayın en zayıf noktasına ulaştı. Dolar, Fed'in faiz indirimlerinin hızının daha önce beklenenden daha yavaş olabileceği yönündeki spekülasyonların etkisiyle yükseldi.

Bu sabah ise USDJPY düne göre yüzde 0,24 kayıpla 152,38 seviyesinden işlem görüyor.

WSJ: Trump, başkanlık yarışında öndeWSJ: Trump, başkanlık yarışında önde

 

Protesto edilen senet adedi azaldıProtesto edilen senet adedi azaldı

 

Rusya'dan nükleer savaş tehdidiRusya'dan nükleer savaş tehdidi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/japonya-maliye-bakani-yendeki-zayifligi-dikkatle-izliyoruz/1824062