Yazdır

Hain saldırıya siyasilerden tepki

Tarih: 23 Ekim 2024 - 19:30

5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin de yaralandığı TUSAŞ’a yönelik terör saldırısına tepki yağıyor. Siyasilerden de peş peşe tepki geldi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik hain saldırıya siyasilerden peş peşe tepkiler geldi. İşte o tepkiler:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.  Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve tam bağımsız Türkiye idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir. Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakar çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Menfur saldırıda can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: TUSAŞ yerleşkesine yönelik hain terör saldırısını lanetliyorum. Hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarıları hedef almıştır.

ÖZEL: LANETLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör kimden ve ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu saldırıyı görünce buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor.

BAHÇELİ: HAİN HESAP TUTMAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır.

DERVİŞOĞLU: LANETLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenabıallah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun.

ÖZDAĞ: KENETLENMELİYİZ

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ: Bu tür saldırlar ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef almakta, milletimizin birlik ve beraberliğini zedelemeye çalışmaktadır. Bu tür hain saldırılar karşısında millet olarak daha da kenetlenmeyi, birlik, beraberlik içinde daha da güçlü bir şekilde hareket etmeyi becerebilen bir milletiz. Terörün hiçbir türü bizleri yolumuzdan döndüremeyecek ve ülkemizin atacağı büyük adımları engelleyemeyecektir.

ÇELİK: MÜCADELE SÜRECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz.

TUSAŞ’a terör saldırısı için yayın yasağıTUSAŞ’a terör saldırısı için yayın yasağı

 

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısıAnkara'da TUSAŞ'a terör saldırısı

 

TUSAŞ'a terör saldırısı: 4 şehit, 14 yaralıTUSAŞ'a terör saldırısı: 4 şehit, 14 yaralı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hain-saldiriya-siyasilerden-tepki/1823980