Yazdır

Nvidia CEO’sunden ‘yeni sanayi devrimi’ uyarısı

Tarih: 23 Ekim 2024 - 15:29

Ünlü CEO Jensen Huang yapay zekanın yükselişini ‘yeni sanayi devrimi’ olarak tanımladı. Huang’a göre yakın gelecekte yapay zeka hayatın her alanında etkisini hissettirecek

FINANSINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nvidia İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang, iş dünyası liderlerine şirketlerini "yeni bir sanayi devrimine" hazırlamaları gerektiği konusunda uyardı. Ünlü CEO şirketlerin yapay zeka destekli kuruluşlar haline gelmesi gerektiğini söyledi.

The Wall Street Journal’ın haberine göre salı günü bir bilgi teknolojisi sempozyumuna katılan Huang teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerine yapay zeka alanında çalışmaya başlamalarının gerektiğini söyledi. CEO, yapay zeka için çip tasarlamak, yazılım yazmak ve tedarik zincirini yönetmek gibi alanlarda çalışmanın işe yaradığını belirtiyor.

Huang Nvidia’nın uzun vadede kendi ‘yapay zeka beynini’ yarattığını belirtiyor. Ünlü CEO, bir şirketin nasıl çalıştığına, iş süreçlerine ve müşteri etkileşimlerine ilişkin bilgilerin toplanması gerektiğine ve bu verilerin yapay zekaya devredilmesi fikrine inanıyor. Nihai hedefse bu bilgileri CIO’ların ve CEO’ların sadece konuşarak erişebilecekleri bir yapay zekaya dönüştürmek.

CEO, Nvidia'nın tüm özel verilerini bir yapay zekaya dönüştürmeye başladığını ve herkesin de bunu yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Huang, bu hedefe hizmet etmek için şirketin, PDF dosyalarını AI'nın anlamasını ve sindirmesini kolaylaştıran bir araç duyurduklarını açıkladı. Zira, e-postalar ve PDF'ler gibi "yapılandırılmamış verilerin" daha geleneksel yapay zeka türleri için çoğunlukla anlaşılması zor veriler olmuştur.

Huang, daha da ileride, şirketlerin pazarlama, satış, mühendislik ve tedarik zinciri gibi pozisyonlarda insan meslektaşlarıyla birlikte çalışan "büyük dijital işçi popülasyonlarına" veya yapay zeka ajanlarına başvurulacağını öngörüyor. Ancak bu hedefe ulaşmak için, iş teknolojisi liderleri de dahil olmak üzere herkesin bir yapay zekaya nasıl talimat verileceğini öğrenmesi gerekiyor.

Huang, Nvidia'nın yazılım firmaları SAP ve ServiceNow ile birlikte çalışarak yapay zeka ajanlarını sistemlerine entegre etmeyi hedeflediklerini açıkladı. CEO özel bir veri merkezinde kullanılabilecek bir ajan platformu oluşturmak için de profesyonel hizmetler firması Accenture ile birlikte çalıştığını söyledi.

Huang, “Hâlâ programlara yapıyor olacaksınız. Ancak yapay zekalarla iletişim kurmanın bir tür yapılandırılmış yolunu programlayacaksınız” dedi.

Nvidia şu anda şirketin çip tasarlamasına ve yazılım yazmasına yardımcı olan yapay zekalara sahip. Huang, WSJ röportajında bu yapay zekaların temelde “AI çip tasarımcıları" ve "AI yazılım mühendisleri" olduğunu söyledi.

Huang, "Öngörülebilir gelecekte yapay zekanın hiçbir yerde çalışanlarımızın yapabileceklerini yapabilmesini beklemiyoruz" diye ekledi. Ancak CEO gelecekte yapay zekanın hayatının her alanında görüleceğini de belirtiyor.

Huawei, yapay zeka çipinde Nvidia'ya meydan okuyacakHuawei, yapay zeka çipinde Nvidia'ya meydan okuyacak

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Son zamanların en büyük siber saldırısına uğradıRusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Son zamanların en büyük siber saldırısına uğradı

 

SEC'ten yapay zeka adımıSEC'ten yapay zeka adımı

 

Üretken yapay zeka girişimlerine yatırım 3,9 milyar doları aştıÜretken yapay zeka girişimlerine yatırım 3,9 milyar doları aştı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/nvidia-ceosunden-yeni-sanayi-devrimi-uyarisi/1823922