Yazdır

AB'den Avusturya ve Çekya demir yolu şirketlerine ceza

Tarih: 23 Ekim 2024 - 14:50

AB, Avusturya ve Çekya demir yolu şirketlerine gizli anlaşma yaparak rekabeti engelledikleri gerekçesiyle 48,7 milyon euro para cezası verdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avusturya'nın Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) ve Çekya'nın Ceske Drahy demir yolu kurumlarına, Birlik antitröst yasalarını ihlal ettikleri için para cezası verildiğini açıkladı.

Şirketlerin rakibi dışlamak için gizli anlaşma yaptıklarının tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, bu firmaların sektöre giren RegioJet'in kullanılmış vagonlara erişimini engellemek üzere iş birliği yaptığı ve böylece demir yolu yolcu taşımacılığı pazarındaki rekabeti kısıtladığı belirtildi.

Açıklamada, RegioJet'in 2011 yılında Çekya'da uzun mesafeli demir yolu yolcu taşımacılığı pazarına girdiği anımsatılarak, iki şirketin pazar konumlarını korumak için 2012 ile 2016 yılları arasında AB rekabet kurallarına aykırı davrandıkları ve bu nedenle toplam 48,7 milyon euro para cezasına çarptırıldıkları ifade edildi.

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.

AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabet veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Son zamanların en büyük siber saldırısına uğradıRusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Son zamanların en büyük siber saldırısına uğradı

 

Pezeşkiyan: ABD, doları silah olarak kullanıyorPezeşkiyan: ABD, doları silah olarak kullanıyor

 

Rusya'da yüksek teknolojili ürün ihracatı durabilirRusya'da yüksek teknolojili ürün ihracatı durabilir

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abden-avusturya-ve-cekya-demir-yolu-sirketlerine-ceza/1823915