Yazdır

Eximbank ile Katarlı banka arasında iş birliği

Tarih: 22 Ekim 2024 - 09:45

Türk Eximbank ile Katar'ın resmi ihracat desteklerinin sağlanması görevini de yürüten ulusal kalkınma bankası QDB arasında, sigorta-garanti ve reasürans işlemlerine yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, Hamburg'da düzenlenen Berne Union Yıllık Toplantısı sırasında yeni bir iş birliği gerçekleştirildi.

İş birliği anlaşmasıyla Türkiye ve Katar'da yerleşik firmaların üçüncü ülkelerde birlikte gerçekleştirecekleri projeler kapsamında kendi ülkelerinden yapacakları mal ve/veya hizmet ihracatına, Türk Eximbank ve Qatar Development Bank (QDB) tarafından kredi-sigorta ve garanti sağlanması amaçlanıyor.

Anlaşma ile işlem bazında belirlenecek lider ihracat destek kuruluşunun güvencesi altında konvansiyonel finansman olanaklarının yanı sıra faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finansman imkanlarının sunulması da öngörülüyor.

Anlaşmanın, firmaların üçüncü ülkelerde ortaklaşa gerçekleştirecekleri işlemlerde ilave finansman kaynaklarına erişimlerinin artırılarak daha rekabetçi olmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Türk Eximbank'ın, QDB'nin yanı sıra ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Danimarka, Avusturya, İsveç, Macaristan ve Polonya'nın ihracat kredi kuruluşlarıyla imzaladığı reasürans anlaşmaları bulunuyor.

Ayrıca banka, diğer ihracat kredi kuruluşları, bölgesel/çok uluslu finans kurumları ve bankalar ile benzer stratejik ortaklıklar kurmaya yönelik müzakerelerini de sürdürüyor.

İhracatçılara yeşil dönüşüm için Türk Eximbank'tan 1 milyar euro destekİhracatçılara yeşil dönüşüm için Türk Eximbank'tan 1 milyar euro destek

 

Eximbank'tan 300 milyon euroluk kredi anlaşmasıEximbank'tan 300 milyon euroluk kredi anlaşması

 

Türk Eximbank'tan Türk Eximbank'tan "TL" değerlendirmesi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/eximbank-ile-katarli-banka-arasinda-is-birligi/1823576