Yazdır

Bankalar peş peşe mesaj yolladı! Tüm ödemeler atık bu şekilde yapılacak

Tarih: 21 Ekim 2024 - 17:04

Banka kuruluşları, geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanan ve 7 bin liranın üzerindeki alımlarda nakit ödeme yöntemini yasaklayan düzenleme hakkında müşterilerine bilgilendirme iletileri göndermeye başladı.


Bankalar, müşterilerine gönderdiği iletişimde, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7 bin liranın üzerindeki alışverişlerde nakit kullanımını sınırlayan düzenleme hakkında bilgi verdi.

NAKİT ÖDEME DÖNEMİ KAPANIYOR

Bu mesajları alan kişiler, 7 bin lira üzerindeki ödemelerinin artık nakit değil kartla yapılacağını öğrenince şaşkınlık yaşıyor, ancak bu konuda yayımlanan bildiri geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de duyurulmuş ve uygulamaya konulmuştu.

Resmi Gazete’de 18 Ekim’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Vergi Usul Kanunu Tebliği’ne göre, artık nakit ödemeler çok küçük miktarlarda yapılabilecek. 7 bin lira üstünde büyük meblağlı işlemler ise ancak finansal kurumlar üzerinden ödeme kanalı ile yani kredi kartları veya nakit banka kartlarıyla gerçekleşecek.

KREDİ KARTI KULLANMAYANLAR İÇİN ZORLUK BAŞLIYOR

Bu durum en çok ise cebinde nakitle gezen ve hiçbir işlemini kredi kartı veya banka kartıyla yapmayan tüketicileri etkilleyecek. En çok da, kredi kartlarını kullanmaktan çekinenler bu işlemlerde zorlanacak.

Tazeliğini koruyan tebliğe göre, kurala aykırı işlem yapan, yani nakit ödeyen de nakit alan da ayrı ayrı ceza alacak.

BANKALAR MÜŞTERİLERİNİ BİLGİLENDİRİYOR

Yeni nakit kuralı, bu tebliğden haberi olmayan müşterileri şaşkınlığa sevk ediyor. Karışıklık yaşanması nedeniyle bankalar, müşterilerini bu konuda gerek SMS’ler gerek sesli aramalar ve gerekse de maillerle bilgilendiriyor.

AK Parti kaynakları duyurdu: Kredi kartından kesinti olmayacak! AK Parti kaynakları duyurdu: Kredi kartından kesinti olmayacak!

 

Kredi kartını en çok nerede kullandık?Kredi kartını en çok nerede kullandık?

 

Rusya'da kredi kartı sayısına sınırlamaRusya'da kredi kartı sayısına sınırlama

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bankalar-pes-pese-mesaj-yolladi-tum-odemeler-atik-bu-sekilde-yapilacak/1823449