Yazdır

Yenidoğan çetesi soruşturması: Meslekten men edilen doktor ameliyat yapmış!

Tarih: 21 Ekim 2024 - 14:29

'Yenidoğan Çetesi’ne yönelik soruşturması kapsamında meslekten men edilen bir doktorun, başka bir doktorun kaşesiyle ameliyat yaptığı ve hastanın hayatını kaybettiği belirlendi.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, bebek ölümleriyle ilgili soruşturmada, E.V. isimli doktorun Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nde 18 Aralık 2023’te mide ameliyatı yaptığı S.A.'nın hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak doktor E.V.'nin diplomasının askıda olduğu ve ameliyatlara başka bir doktorun kaşesiyle girdiği ortaya çıktı.

Tape kayıtlarında, ameliyat sonrası yaşanan süreç şu şekilde anlatıldı:

"Hasta eve gittikten sonra şikayetlerini iletti, ancak doktor durumu önemsemedi. Hastaneye getirildiğinde müdahale edildi ama hasta kurtarılamadı" bu konuşmalar, hastanenin E.V.'nin ameliyat yapmasına bilerek göz yumduğunu ortaya koydu.

HASTANE YÖNETİMİ AMELİYATLARI GİZLEMEYE ÇALIŞTI

Hastanenin yönetiminin durumu gizlemek için kamera kayıtlarını saklamaya çalıştığı da iddianamede yer aldı. E.V.'nin ameliyat yaptığı dönemde Bağcılar Şafak Hastanesi'nde çalışmadığı halde hastane çevresinde bulunduğu da tespit edildi.

MESLEKTEN MEN EDİLEN DOKTORUN SAVUNMASI

Meslekten men edilen Dr. E.V., ifadesinde ameliyatlara bizzat katılmadığını ve yalnızca hastalara yönlendirme yaptığını savundu. 26 yıllık cerrahi tecrübesine sahip olduğunu belirten E.V., pandemide cezasının kaldırıldığını, ancak Eylül 2023’te tekrar men edildiğini iddia etti. Ameliyatları bizzat yapmadığını, sadece izleyici olarak bulunduğunu öne sürdü.

USULSÜZ AMELİYATLAR VE HASTALARIN GÜVENLİĞİ

Soruşturmada, meslekten men edilen bir doktorun ameliyatlara katılmasının, hastaların güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığı vurgulandı. Hastaların hayatlarını riske atan bu durumun, hastane yönetiminin bilgisi dahilinde olduğu ve para karşılığı göz yumdukları da soruşturmada ortaya kondu.

Bu şok edici gelişme, Türkiye’deki sağlık sektöründe yaşanan ihmal ve usulsüzlüklerin bir kez daha gözler önüne serilmesine neden oldu.

Kapatılan hastaneyle ilgili ihmal iddiası: Eymen yüzde 90 engelli kaldı!Kapatılan hastaneyle ilgili ihmal iddiası: Eymen yüzde 90 engelli kaldı!

 

TTB Başkanı'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklamasıTTB Başkanı'ndan 'yenidoğan çetesi' açıklaması

 

Adalet Bakanı Tunç'tan Adalet Bakanı Tunç'tan "yenidoğan çetesi" açıklaması: Taviz vermeyiz!

 

Ömer Çelik: Yenidoğan çetesi en ağır şekilde cezalandırılacakÖmer Çelik: Yenidoğan çetesi en ağır şekilde cezalandırılacak

 

İşte İşte "yenidoğan çetesi"nin yapısı ve yasadışı faaliyetleri

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yenidogan-cetesi-sorusturmasi-meslekten-men-edilen-doktor-ameliyat-yapmis/1823410