Yazdır

Londra'da açık iş pozisyonları azaldı

Tarih: 21 Ekim 2024 - 10:40

Morgan McKinley tarafından yayımlanan verilere göre, Londra'da açık iş pozisyonları önceki yıla göre yüzde 17, ikinci çeyreğe göre yüzde 7 azaldı.

İşe alım firması Morgan McKinley yaptığı açıklamada, savaş, enflasyon ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının, Londra'nın finansal hizmetler sektöründeki iş ilanlarında üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %17'lik bir düşüşe yol açtığını söyledi.

Morgan McKinley'de yardımcı direktör olan Mark Astbury, İşçi Partisi hükümetinin temmuz ayında seçilmesinden bu yana ilk kez 30 Ekim'de açıklayacağı bütçe ve 5 Kasım'daki ABD başkanlık seçimleri nedeniyle işe alımların durgun kalmasının muhtemel olduğunu da söyledi.

Astbury, "Brexit sonrası devam eden ayarlamalar, enflasyon ve ekonomik belirsizlik firmaları agresif işe alımları azaltmaya ve stratejik işe alımlara öncelik vermeye zorluyor" dedi.

Veriler ayrıca şehirdeki boş pozisyonların üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %7 arttığını gösterdi. Astbury bunun mevzuata uyum, dijital dönüşüm ve çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) projelerindeki personel talebini yansıttığını söyledi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altındaABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

OECD Bölgesi'nde işsizlik oranı yatay seyrettiOECD Bölgesi'nde işsizlik oranı yatay seyretti

 

İngiltere'de işsizlik gerilediİngiltere'de işsizlik geriledi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/londrada-acik-is-pozisyonlari-azaldi/1823352