Yazdır

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen Yılmaz, CHP'den istifa etti!

Tarih: 19 Ekim 2024 - 23:35

İstanbul’da SGK'dan haksız kazanç sağlamak için yenidoğan bebeklere yanlış tedavi uygulayan çeteyle ilgili soruşturmada adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP’den istifa etti.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, partisinin bu tür skandallarla ilişkilendirilmesine izin vermeyeceğini belirterek, "Eğer bu işin içinde bir CHP'li varsa, o kişiyi partide tutmak namussuzluktur, şerefsizliktir. Bu konuda çok netiz" demişti.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Özel'in açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na istifa dilekçesini sundu. Yılmaz, dilekçesinde "Partimin kurumsal kimliğine zarar vermemek için istifa ediyorum" ifadesine yer verdi.

Yılmaz ayrıca, adının bu soruşturmayla anılmasından büyük üzüntü duyduğunu ve gerçeğin ortaya çıkması için elinden geleni yapacağını belirtti.

ADALET SÜRECİ VE İDDİALAR

Yılmaz, hakkında "ihmali davranışla adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmemiş olsa da, adaletin tecelli edeceğine inandığını ve Türk yargısına güvendiğini söyledi. Yılmaz, soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

SORUŞTURMANIN AYRINTILARI

Yenidoğan bebeklerin raporlarını değiştirerek haksız kazanç sağlayan ve bebeklerin ölümlerine neden olan bu çete, İstanbul’da büyük yankı uyandırdı. Yılmaz’ın adı, bu soruşturmanın kilit noktalarından biri olarak geçiyor.

Yenidoğan çetesi... 197 suç eylemi, 30 klasördeYenidoğan çetesi... 197 suç eylemi, 30 klasörde

 

Yenidoğan çetesi soruşturmasının 18 aylık süreciYenidoğan çetesi soruşturmasının 18 aylık süreci

 

Yenidoğan çetesi soruşturmasının kilit ismi konuştu: Korku filmi gibiYenidoğan çetesi soruşturmasının kilit ismi konuştu: Korku filmi gibi

 

SGK: 'Yenidoğan çetesi' incelemesi titizlikle yürütülüyorSGK: 'Yenidoğan çetesi' incelemesi titizlikle yürütülüyor

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yenidogan-cetesi-sorusturmasinda-adi-gecen-yilmaz-chpden-istifa-etti/1823184