Yazdır

ABD ile Rusya'nın ticaret hacmi Biden döneminde düştü

Tarih: 19 Ekim 2024 - 09:50

Rusya ile ABD arasındaki ticaret hacmi, Biden’ın başkanlığı süresince altı kat azaldı.

ABD ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler son yıllarda ciddi bir gerileme gösteriyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi, yıl sonuna kadar 3,7 milyar dolara düşebilir. Bu miktar, 1992 yılından beri kaydedilen en düşük düzeye işaret ediyor. Aynı zamanda, Joe Biden’ın başkanlığı süresince ticaret hacmi altı kat azalma gösterdi.

Amerikan İstatistik Kurumu’nun verilerine dayanarak RIA Novosti tarafından yapılan hesaplamalara göre Rusya’nın ABD’ye ihracatı, Ocak-Ağustos 2024 döneminde 2,26 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu, 2023 yılında aynı dönemdeki 3,4 milyar dolardan önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Eğer bu eğilim devam ederse, yıl sonuna kadar Rusya’nın ABD’ye ihracatının toplamda 3,12 milyar dolara ulaşacağı ve geçen yıla göre üçte bir oranında azalacağı tahmin ediliyor. Bu rakam, 1993 yılından bu yana görülen en düşük seviye olacak.

TARİHE GERİLEME OLABİLİR

Gazetemru'da yer alan habere göre, aynı dönemde, Amerikan şirketlerinin Rusya’ya ihracatı yüzde 16 oranında azalarak 334 milyon dolara geriledi. RIA Novosti’nin hesaplamalarına göre, yıl sonuna kadar ABD’nin Rusya’ya toplam ihracatı 539,3 milyon dolar olacak. Bu da, 2023 yılına kıyasla yüzde 10’luk bir düşüş anlamına geliyor.

Sonuç olarak, 2024 yılında iki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi 3,7 milyar dolar olacak ve bu rakam, 1992’den bu yana kaydedilen en düşük ticaret hacmi olarak tarihe geçecek.

TRUMP DÖNEMİNDE TİCARET HACMİ

Joe Biden’ın başkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ticaret hacmi altı kat düştü. 2020 yılında, Donald Trump’ın başkanlığının son yılında, ticaret hacmi 21,8 milyar dolardı. Bu rakam, korona virüs pandemisine rağmen gerçekleşti. 2016 yılında yani Barack Obama döneminde ise ticaret hacmi 20,4 milyar dolardı. Hatırlanacağı üzere Obama, Rusya’ya yönelik ilk yaptırım dalgasını başlatmıştı.

Rusya ile ABD arasında 'Mir' kavgasıRusya ile ABD arasında 'Mir' kavgası

 

ABD ve Rusya dışişleri bakanları görüştüABD ve Rusya dışişleri bakanları görüştü

 

ABD ve Rusya görüşmesi Cenevre'de başladıABD ve Rusya görüşmesi Cenevre'de başladı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abd-ile-rusyanin-ticaret-hacmi-biden-doneminde-dustu/1823106