Yazdır

ABD’de X kuşağı kartı limitine ulaştı

Tarih: 18 Ekim 2024 - 17:52

Yükselen fiyatlar ve artan faiz oranları ABD’de kredi kartı kullanıcılarının belini büktü. Her 5 kart kullanıcısının 2’sinin limite yaklaştığı ülkede X kuşağı ise en zorlu sınavı veriyor

FINANSINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek fiyatlar ve yüksek faiz oranları sıradan Amerikalıların ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Bankrate’in son raporuna göre her ABD’de her 5 kart kullanıcısının 2’si (%37) kart limitlerine fazlasıyla yaklaştı veya limitlerini doldurdu. Söz konusu oran ABD Merkez Bankası’nın (FED) Mart 2022’de politika faizlerini yükseltmeye başlamasından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

CNBC’nin haberine göre araştırmada borçlular limit kullanımlarındaki artışın yükselen yaşam maliyetlerinden kaynaklandığını belirtiyor.

Bankrate Analisti Sarah Foster konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yüksek maliyetleri karşılamak için sınırlı seçenekleri olan düşük gelirli birçok Amerikalı, kredi kartı oranlarının rekor seviyelere yakın olduğu bir zamanda, daha pahalı hale gelen temel ihtiyaçları karşılamak için borç almaktan başka bir seçenek bulamadı” ifadelerine yer verdi.

Fiyatlar yükseldikçe kredi kartı bakiyeleri de arttı

TransUnion'un kredi sektörüne dair en son raporuna göre, tüketici başına ortalama bakiye şu anda yıldan yıla %4,8 artışla 6.329 dolara ulaştı.

Aynı zamanda, Bankrate tarafından hazırlanan başka bir rapora göre, ABD’de ortalama bir kredi kartı %20'den fazla faiz alıyor. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın ve kart sahiplerinin yarısı aydan aya borç taşıyor.

Kredi kartlarında daha yüksek borç bakiyesine sahip olmak kredi kullanım oranınız üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve kredi puanınızı etkileyebilir. Daha yüksek kredi puanı borçlular genellikle hem daha yüksek limitlere hem de daha düşük kullanım oranlarına sahiptir.

Kredi uzmanları genellikle borçlulara, yüksek bakiyelerin yaratabileceği etkiyi sınırlamak için döner borcu mevcut kredi limitlerinin %30'unun altında tutmalarını tavsiye eder. Bankrate verilerine göreyse Amerikalılar ağustos ayı itibariyle toplam kredi kartı kullanım limitleri %21’in üzerindeydi.

Debt.com’un başkanı olan Yeminli Mali Müşavir Howard Dvorkin Kullanım oranları %20 civarında olan beş kredi kartı olanların çok fazla borcu olduğunu vurguluyor. Dvorkin, “İnsanlar şu anda karşılayamayacakları bir hayatı yaşıyorlar ve bilançoyu kredi kartlarına yüklüyorlar” uyarısında bulundu.

X kuşağı risk altında

Bankrate'in raporuna göre, şu sıralar 40'lı veya 50'li yaşlarda olan X kuşağının kartlarından dolayı kriz yaşama ihtimalleri daha yüksek. Araştırmalar, "sandviç nesil" olarak adlandırılan X kuşağının, yüksek öğrenim ve sağlık hizmetleri maliyetlerinin aşırı yüksek olduğu bir dönemde, kendilerinden önceki nesilleri ve aynı zamanda çocuklarını desteklemekle mücadele ettiğini gösteriyor.

Araştırmaya göre X kuşağının %27'si, Y kuşağının %23'ü ve Baby Boomers’ların %17'sine kredi kartlarını üst limitlerine kadar kullandı. Bankrate araştırmasına göre Z kuşağındaki genç yetişkinler kredi kartlarını üst limitine kadar kullanma ihtimali en düşük nesil.

İngilizler dolandırıcılara 6 ayda 570 milyon sterlin kaptırdıİngilizler dolandırıcılara 6 ayda 570 milyon sterlin kaptırdı

 

ABD'de konut başlangıçları gerilediABD'de konut başlangıçları geriledi

 

Kredi kartlarında sık yapılan 7 hataKredi kartlarında sık yapılan 7 hata

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abdde-x-kusagi-karti-limitine-ulasti/1822989