Yazdır

Meta, yemek paralarıyla çamaşır deterjanı alan çalışanlarını işten çıkardı

Tarih: 18 Ekim 2024 - 13:30

Meta, yemek yardımlarını kötüye kullanan çalışanlarını işten çıkardığı duyurdu.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Los Angeles ofisinde çalışan 20'den fazla çalışanı, şirketin yemek yardımlarını yanlış kullanarak kişisel harcamalar yapmaları nedeniyle işten çıkardı.

Çalışanların, yemek kredilerini yemek dışında çamaşır deterjanı, şarap kadehleri ve akne tedavi pedleri gibi ürünler için kullandıkları tespit edildi.

Meta, büyük kurumsal ofislerinde çalışanlarına ücretsiz yemek hizmeti sunarken, yemek servisi bulunmayan daha küçük ofislerde görev alan çalışanlara yemek siparişi vermeleri için belirli miktarlarda yemek kuponu sağlıyor. Uzun iş saatlerinde ofiste yemek yiyebilmeleri amacıyla tahsis edilen bu kuponların, bazı çalışanlar tarafından yanlış kullanıldığı tespit edildi.

SİPARİŞLERİ EVLERİNE YÖNLENDİRDİLER

Yapılan iç soruşturmada, Los Angeles'taki bazı çalışanların bu yemek kredi kartlarını yemek dışı ürünler için harcadıkları ya da siparişleri evlerine yönlendirdikleri belirlendi. Guardian'ın haberine göre, şirketin soruşturmasında, çalışanların ofiste bulundukları zamanlar dışında da yemek siparişi verdikleri saptandı.

Bu kişilerden biri, yıllık 400 bin dolar maaş alan ve ismi açıklanmayan bir çalışan, yemek kartını ev eşyaları ve market ürünleri almak için kullandığını itiraf etti. Çalışan, insan kaynakları kendisine ulaştığında bu ihlali kabul etti ve ardından işten çıkarıldı.

20 BİN ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen bu işten çıkarmalar, Financial Times tarafından ilk kez duyuruldu. Meta, bu işten çıkarmaların yanı sıra şirket genelinde yeniden yapılandırma süreci çerçevesinde bazı çalışanlarını farklı görev ve lokasyonlara sevk ettiğini doğruladı. Ancak şirket, kaç çalışanın işten çıkarıldığını belirlemeyi reddetti. Meta, geçen yıl "verimlilik yılı" olarak ilan ettiği dönemde, gelir kaybını tersine çevirmek için 20 binden fazla çalışanını işten çıkarmıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/meta-yemek-paralariyla-camasir-deterjani-alan-calisanlarini-isten-cikardi/1822936