Yazdır

MİT'ten 'siber casusluk' operasyonu! 9 tutuklama

Tarih: 18 Ekim 2024 - 10:06

Milli İstihbarat Teşkilatı, dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) düzenlediği operasyonda saklanan kişisel veriler siber casusluk şebekesine yönelik 9 kişi daha tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarının edinilen etkilerine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT'in koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezince (USOM) siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlendi.

Operasyonda toplanan 9 kişi siber casusluk suçlamasıyla daha da tutuklanırken, soruşturmada toplam tutukluluk sayısı 20'ye yükseldi.

18 internet sitesi erişime sahip

Şüphelilerin, elde ettiği kişisel bilgilerin, sosyal medya platformları üzerinden terör hizmetlerinin de aralarında bulunduğu alıcılara satıldığı belirlendi.

Bu kayıtlı, organize suç çeteleri tarafından insanlar ve özellikle kadınlar olmak üzere şantaj yapmak amacıyla sanayi tespit edildi.

Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi daha erişime açık.

Öte yandan; güvenlik kaynakları, MİT'in siber casusluk ve siber terörizmle mücadelede kararlılığını sert bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti. Yurt dışıyla ilgili siber tehdit ağlarının çökertilmesi için genel operasyonların hızdan kesilmesinden süreceği, ulusal siber güvenliğin işletilmesi adına her türlü önleyici ve caydırıcı tedbirin belirlenmesiyle hayata geçirilmesi ifade edildi.

İstanbul'da 100 milyon liralık kaçak saat operasyonuİstanbul'da 100 milyon liralık kaçak saat operasyonu

 

Bitlis'te 'sosyal medya' operasyonu; 5 gözaltıBitlis'te 'sosyal medya' operasyonu; 5 gözaltı

 

Organize suç çetelerine operasyonda 95 gözaltıOrganize suç çetelerine operasyonda 95 gözaltı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/mitten-siber-casusluk-operasyonu-9-tutuklama/1822886