Yazdır

İngiliz tüketicilerin harcamaları artmaya devam ediyor

Tarih: 18 Ekim 2024 - 09:35

İngiliz tüketiciler harcamalarını artırmaya devam ederken enflasyon krizinden yumuşak bir iniş yapabileceğine dair umutlar da arttı

Yazın sona ermesi ve fiyatların gevşemesiyle birlikte İngiliz tüketiciler harcamalarını arttırmaya devam ederek, İngiltere ekonomisinin son yıllarda yaşadığı enflasyon krizinden yumuşak bir iniş yapabileceğine dair umutları arttırdı.

ONS'nin açıkladığı verilere göre satış hacmi eylül ayında ağustos ayına göre %0,3 daha yüksek gerçekleşti. The Wall Street Journal tarafından derlenen bir ankete göre bu, ekonomistlerin harcamalarda beklediği hafif gerilemeden daha iyiydi.

Güçlü harcamalar, enflasyonun politika yapıcılar tarafından belirlenen %2'lik hedefe düşmesi ve İngiltere Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz oranlarında daha fazla indirime gitmesine neden oluyor.

BOE, Avrupalı emsallerinin çoğundan daha temkinli davrandı, ancak piyasalar, enflasyonla mücadelenin kazanılmış gibi görünmesi ve istihdam piyasasında yavaşlama işaretlerinin artması nedeniyle daha cesur bir yaklaşım sergileyeceğine giderek daha fazla güveniyor.

İngiltere'de kadın yönetici sayısı gerilediİngiltere'de kadın yönetici sayısı geriledi

 

İngiltere'de eylül enflasyon rakamları açıklandıİngiltere'de eylül enflasyon rakamları açıklandı

 

İngiltere'de işsizlik gerilediİngiltere'de işsizlik geriledi

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ingiliz-tuketicilerin-harcamalari-artmaya-devam-ediyor/1822878