Yazdır

Çin'de perakende satış ve sanayi üretimi beklentileri aştı

Tarih: 18 Ekim 2024 - 08:22

Çin eylül ayı perakende satışları ve sanayi üretiminin beklenenden daha iyi olduğunu bildirdi.

Ulusal İstatistik Bürosu, perakende satışların bir yıl öncesine göre %3,2 artarak LSEG anketinde analistler tarafından tahmin edilen %2,5'lik büyümeden daha iyi olduğunu söyledi. Satışlar geçen ayki %2,1'lik büyümeden daha hızlı arttı.

Sanayi üretimi ise eylül ayında bir yıl öncesine göre %5,4 artarak analistlerin beklediği %4,5'lik büyümenin üzerine çıktı.

Ocak ayından eylül ayına kadar sabit varlık yatırımı bir yıl öncesine göre %3,4 arttı.

Çin'de kentsel işsizlik oranı da eylül ayında bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak %5,1 oldu.

Natixis'in kıdemli ekonomisti Gary Ng, bazı cesaret verici işaretler olsa da "Çin'in düzlüğe çıktığını söylemek zor" dedi. Ng, yılbaşından bugüne perakende satış verilerinin "tüketiciler arasında temkinli bir duyarlılık" olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ocak ayından Eylül ayına kadar perakende satışlar %3,35 oranında büyürken, bu oran Ocak ayından Ağustos ayına kadar bildirilen %3,36'lık büyüme ile neredeyse aynı.

Ng, "Faiz indirimlerinin ve mali politikaların yeterli büyüklükte olup olmadığı, ekonomide ve güvende bir toparlanma için anahtar olacaktır" dedi.

Çin MB Başkanı Gongsheng'den faiz indirim mesajıÇin MB Başkanı Gongsheng'den faiz indirim mesajı

 

Çin ekonomisinde büyüme yüzde 5 hedefinin altında kalmaya devam ediyorÇin ekonomisinde büyüme yüzde 5 hedefinin altında kalmaya devam ediyor

 

Çin'de bir ilk! Tarihe geçtiÇin'de bir ilk! Tarihe geçti

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cinde-perakende-satis-ve-sanayi-uretimi-beklentileri-asti/1822861