Yazdır

Çin MB Başkanı Gongsheng'den faiz indirim mesajı

Tarih: 18 Ekim 2024 - 07:45

Çin Merkez Bankası Başkanı Gongsheng, ticari kredi verenler için zorunlu karşılık oranının likidite koşullarına bağlı olarak yılsonuna kadar 25 ila 50 baz puan daha düşürülebileceğini ve daha fazla politika gevşetme adımına kapıyı açık tuttuğunu söyledi.



Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanı Pan Gongsheng yaptığı açıklamada, gösterge yedi günlük ters repo oranının da 20 baz puan düşürüleceğini ve orta vadeli borç verme kolaylığı oranının 30 baz puan azaltılacağını söyledi.

Resmi Xinhua haber ajansının Pan'dan aktardığına göre, 21 Ekim'de Kredi Prime Oranı (LPR) 20 ila 25 baz puan düşecek. Pan daha önce, Eylül ayı sonunda konut sektörünü istikrara kavuşturmak ve sermaye piyasası güvenini yeniden canlandırmak için önlemler açıkladıktan sonra sendeleyen ekonomiyi desteklemek için daha fazla potansiyel teşvik adımını işaret etmişti.

Pan, borsaya yasadışı fon akışına karşı da uyarıda bulundu. PBOC, Eylül ayında piyasaları desteklemek için iki yeni araç tanıttı. Bunlar, fonlara, sigortacılara ve brokerlere hisse senedi alımları için finansmana daha kolay erişim sağlayan bir takas programı ve bankaların borsada işlem gören şirketlerin hisse alımlarını ve geri alımlarını finanse etmelerine yardımcı olmak için nispeten ucuz PBOC kredileriydi.

Pan, bu iki önlemin tamamen piyasa odaklı ilkelere dayandığını ve takas imkanının merkez bankasının doğrudan mali desteğinin bir biçimi olmadığını söyledi. Pan, bankanın hisse geri alımları ve alımlarına ilişkin hükümlerinin belirli yönlendirme amaçları olduğunu ve temel sonucun kredi fonlarının yasadışı bir şekilde borsaya girmemesi olduğunu sözlerine ekledi.

Çin ekonomisinde büyüme yüzde 5 hedefinin altında kalmaya devam ediyorÇin ekonomisinde büyüme yüzde 5 hedefinin altında kalmaya devam ediyor

 

Japonya'da enflasyon son 5 ayda ilk kez yavaşladıJaponya'da enflasyon son 5 ayda ilk kez yavaşladı

 

ECB'den üst üste faiz indirimiECB'den üst üste faiz indirimi

 

Merkez Bankası faizi sabit bıraktıMerkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cin-mb-baskani-gongshengden-faiz-indirim-mesaji/1822852