Yazdır

İsrail, Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu, Hamas haberi doğruladı

Tarih: 17 Ekim 2024 - 17:32

İsrail Dışişleri tarafından yapılan resmi açıklamada Sinvar'ın öldürüldüğü belirtilirken, Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, ölüm haberini doğruladı.

Hamas lideri Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesinin ardından Hamas'ın liderliğine gelen Yahya Sinvar'ın durumuyla ilgili İsrail'den açıklama geldi.

İsrail ordusu, bir süredir hayatta olup olmadığı tartışılan Yahya Sinvar'ın ölüp ölmediğini kontrol ettiklerini duyurdu.

İsrailli yetkililer, ölmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu aktarırken; DNA ve parmak izi testi yapıldığı bildirildi. DNA ve parmak izinin İsrail'in elinde olmasının sebebinin, Sinwar'ın yıllarca İsrail hapishanesinde tutulması olduğu belirtildi.

İsrail kabinesi, Sinwar'ın 'muhtemelen öldürüldüğü' konusunda bilgilendirildi. İsrail devlet medyası da Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ: ÖLDÜRÜLDÜ

Sinvar'ın son durumu ile ilgili çeşitli kaynaklardan açıklama yapılırken resmi açıklamayı İsrail Dışişleri yaptı. İsrail Dışişleri, Sinvar'ın öldürüldüğünü duyurdu.

HAMAS, SİNVAR’IN ÖLÜM HABERİNİ DOĞRULADI

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, hareketin lideri Yahya Sinvar’ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini belirtti.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Hayye, konuya ilişkin video görüntülü bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Sinvar’ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini söyleyen Hayye, Sinvar'ın yılmadan öne çıktığını, ön saflarda çarpıştığını ve savaş pozisyonları arasında hareket ettiğini belirtti.

Siyasi Büro Üyesi Hayye, "Mücadele, tüm Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar devam edecek." diye konuştu.

Hayye, Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulmadıkça, İsrail güçleri Gazze'den tamamen çekilmedikçe ve Filistinli tutuklular gözaltı merkezlerinden serbest bırakılmadıkça İsrailli esirlerin ülkelerine geri dönmeyeceğini vurguladı.

İsrail, Gazze ekonomisini de bombaladıİsrail, Gazze ekonomisini de bombaladı

 

Almanya İsrail'e silah satışını yoğunlaştırdıAlmanya İsrail'e silah satışını yoğunlaştırdı

 

Fransa'dan İsrailli firmalara fuar vetosuFransa'dan İsrailli firmalara fuar vetosu

 

İsrail' Lübnan'a saldırdı: 15 ölüİsrail' Lübnan'a saldırdı: 15 ölü

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/israil-sinvarin-olduruldugunu-duyurdu-hamas-haberi-dogruladi/1822762