Yazdır

NASA’nın Ay görevi için özel tasarlanan yeni kıyafetler tanıtıldı!

Tarih: 17 Ekim 2024 - 16:20

NASA’nın Artemis III görevi kapsamında Ay’a gidecek astronotlar için tasarlanan uzay kıyafetleri tanıtıldı. Prada ve Axiom Space iş birliğiyle tasarlanan kıyafetler, astronotları zorlu koşullara karşı koruyacak şekilde geliştirildi.


Uzay teknolojisi şirketi Axiom Space ve lüks moda markası Prada, NASA'nın Artemis III görevi kapsamında Ay yüzeyine gidecek astronotlar için tasarlanan yeni uzay kıyafetlerini tanıttı.

Axiom Space’in açıklamasına göre, bu özel kıyafetler astronotların Ay’daki görevleri sırasında aşırı sıcaklıklara ve Ay yüzeyindeki zorlu şartlara karşı koruma sağlayacak. Kıyafetler, ısıyı yansıtan beyaz malzemelerle donatılarak, astronotların Ay yüzeyinde en sert koşullarda bile güvende kalmalarını sağlayacak şekilde tasarlandı.

8 SAATLİK UZAY YÜRÜYÜŞÜNE DAYANAKLI

Yeni uzay kıyafetleri, astronotların gölgede kalan en soğuk alanlarda iki saat boyunca dayanıklı olmasını sağlayacak özelliklere sahip. Ayrıca, astronotlar bu kıyafetlerle sekiz saate kadar kesintisiz uzay yürüyüşü yapabilecek. Axiom Space Başkanı Matt Ondler, bu tasarımın, uzay kıyafeti geliştirme sürecinde önemli bir yenilik olduğunu vurguladı.

NASA'NIN AY'A DÖNÜŞÜ: ARTEMİS PROGRAMI

NASA’nın Artemis Programı, astronotları 50 yıl aradan sonra tekrar Ay’a göndermeyi amaçlıyor. Programın ilk aşaması olan Artemis I, Aralık 2022’de başarıyla tamamlandı. Orion uzay aracının Ay’ın yörüngesinde yaptığı turla birlikte programın temel adımları atılmış oldu. Artemis III ile NASA, insanlığın Ay’a dönüşüne bir adım daha yaklaşıyor.

NASA, NASA, "Europa Clipper" Jüpiter görevini Florida'dan fırlattı

 

NASA'dan kritik uyarı: Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!NASA'dan kritik uyarı: Dev asteroit Dünya'ya yaklaşıyor!

 

NASA astronotundan uzayda garip sesler raporuNASA astronotundan uzayda garip sesler raporu

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/nasanin-ay-gorevi-icin-ozel-tasarlanan-yeni-kiyafetler-tanitildi/1822755